επικαιροτητα

Published on 13 Ιανουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας: Δεν χρειαζόταν η απαγόρευση….

thessalia«Δεν χρειάζεται να βγει η ΚΥΑ για να σταματήσουμε το κυνήγι.

Ο συνειδητοποιημένος κυνηγός, που είναι και η πλειοψηφία των μελών μας τηρεί πάντοτε την κυνηγετική δεοντολογία, όταν κρίνει συνειδητά ότι τα θηράματα χάνουν την αυτοάμυνά τους λόγω των συνεπειών της χιονόπτωσης και εφαρμόζει άτυπα τον νόμο της κυνηγετικής συνείδησης».

Αυτά δήλωσε χθες, μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυνηγετικών Συλλόγων Θεσσαλίας και Σποράδων Νήσων Βαγγέλης Μπαλατσός, κληθείς να σχολιάσει την είδηση για την απαγόρευση του κυνηγιού μέχρι 18 του μήνα λόγω του χιονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλατσό «άλλωστε σχετική ανακοίνωση απαγόρευσης του κυνηγιού είχαν εκδώσει, μέρες νωρίτερα και τα τοπικά Δασαρχεία, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν περιμένουμε τέτοιες καταστάσεις να τις εκμεταλλευθούμε. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι είμαστε προστάτες της χλωρίδας και της πανίδας. Δυστυχώς, όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στον δικό μας υπάρχουν οι δυσάρεστες εξαιρέσεις, τις οποίες φρόντισαν να εντοπίσει και να συλλάβει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή».

Να σημειωθεί ότι η τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μπαλατσό, έγινε χθες το μεσημέρι, την ώρα που ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, μαζί με άλλους προέδρους τοπικών συλλόγων και άνδρες της Θηροφυλακής βρίσκονταν στην λίμνη Κάρλα, όπου εναπόθεσαν σε διάφορα σημεία της λίμνης, τόνους τροφής προκειμένου να βοηθήσουν τα πουλιά της ευρύτερης περιοχής.

Γ. Ρούστας

Πηγή: http://www.eleftheria.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας