επικαιροτητα

Published on 13 Ιανουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Φροντίδα και τροφή για τις πεδινές πέρδικες!

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ συνέχισε την προγραμματισμένη ρίψη τροφής ( σιτάρι ), στα πλαίσια της προσπάθειας των κυνηγών να ανακουφίσουν την δοκιμαζόμενη άγρια πανίδα μετά το παρατεταμένο και πρωτόγνωρο για την χώρα πολικό ψύχος . 
Ειδικότερα ,επιλέχθηκαν 40 περίπου σημεία σε μια σημαντικότατη περιοχή που ενδιαιτεί η πεδινή στο νομό Θεσσαλονίκης , αυτή της Νεοχωρούδας και του Ωραιοκάστρου , όπου έγινε η ρίψη 400 κιλών σιταριού . 
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι κατά τη διάρκεια δριμύτατου ψύχους, οι πεδινές πέρδικες,(perdix perdix) καταναλώνουν 50-75 g του σπόρου/σπόρων ζιζανίων ανά ημέρα, που αντιστοιχεί σε 12 έως 18% του βάρους του σώματος τους . Αυτό είναι δύο με τρεις φορές περισσότερη από την καθημερινή κατανάλωση τροφής από αυτήν της περιόδου του καλοκαιριού.
Τέλος , στην ρίψη της τροφής συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο Απόστολο Γιαπουτζή , τον Αντιπρόεδρο Γαβριήλ Νιανιο , τον Γραμματέα Φίλη Γκροζουδη, και τα μέλη Γιάννης Φραγγιδης, Γιώργος Τσομπανιδης , Μπάμπης Γεωργιάδης , Γιώργος Στηκας , Γιάννης Παυλίδης , Kαπελωνης Βασίλης και ο γιος του Μανώλης . 
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την συμμετοχή τους σε αυτήν την σπουδαία φιλοθηραματικη δράση .

trofh2 trofh3

trofh5

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας