αγωνες

Published on 17 Ιανουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ένταση στα τερέν του Λαγκαδά για το υπέρογκο αντίτιμο συμμετοχής στους αγώνες του ΟΚΑΔΕ…

Κείμενο-Φώτο: Ν. φωτακοπουλος

Εξοργισμένοι είναι κυναγωγοί και ιδιοκτήτες ενόψει της αγωνιστικής περιόδου των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Αιτία είναι η πρόθεση της διοίκησης του ΟΚΑΔΕ να ανεβάσει το ήδη υψηλό αντίτιμο συμμετοχής από τα 30 στα 35 ευρώ ανά σκύλο και ανά ημέρα! Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό για τα σημερινά δεδομένα αν αναλογιστεί κανείς πόσο είναι το μεροκάματο (για δεκάωρο και βάλε) και για τους τυχερούς εργαζόμενους  που το έχουν ακόμα….

Οι επαγγελματίες κυναγωγοί, που δυσκολεύονται πλέον ιδιαίτερα για να  βρουν ιδιόκτητες, αναγκάζονται πολύ συχνά να πληρώνουν οι ίδιοι τις συμμετοχές των σκύλων για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στους αγώνες… Αυτό σε συνδυασμό με την γενικότερη οικονομική  κρίση που έχει γονατίσει και την κυνοφιλία έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση των συμμετοχών και σε αποχή από τους αγώνες αρκετών ιδιοκτήτων και κυναγωγών. Ενδεικτικό είναι  το γεγονός ότι στους αγώνες συμμετέχουν σχεδόν αποκλειστικά  κυναγωγοί που έχουν μόνιμη έδρα στον Λαγκαδά ενώ ανύπαρκτοι είναι οι Ιταλοί  επαγγελματίες που εδώ και χρόνια ΄΄ψηφίζουν΄΄ …Σερβία. Και μαζί με τους ξένους κυναγωγούς, όλο και περισσότεροι δικοί μας επιλέγουν τους αγώνες και τα τερέν της Σερβίας όπου υπάρχει αφθονία πουλιών και πολλές ευκαιρίες για βαθμολογήσεις των trailers.

Η διοίκηση του ΟΚΑΔΕ από την πλευρά της για να ανταπεξέλθει στα μεγάλα έξοδα (υπάλληλος, γραφεία, καλεσμένοι, δημόσιες σχέσεις με το εξωτερικό κ.λ.π) θέλει να επιβάλει την αύξηση η οποία όμως μοιραία θα οδηγήσει σε περιορισμό των συμμετοχών. Μάλλον έχει αργήσει να αναθεωρήσει το κοστολόγιο λειτουργίας του Ομίλου λόγω παρατεταμένης κρίσης και ειδικά μετά τον διωγμό των ΄΄χρυσοφόρων΄΄ ερασιτεχνών από τους αγώνες του Λαγκαδά όταν κατάργησε το Πρακτικό Κυνήγι…

agwnes2

Το φιάσκο του Δεκέμβρη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες του Δεκεμβρίου (διοργανωτές ΚΟΕ&ΟΚΑΔΕ) που στέφτηκαν με παταγώδη αποτυχία, τόσο σε αριθμό συμμετοχών όσο και σε βαθμολογήσεις σκύλων, ο υπεύθυνος του  ΚΟΕ, κ Ψυχάρης προσπάθησε να επιβάλει το 35αρι (χωρίς να υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου) όμως συνάντησε την οργισμένη αντίδραση των κυναγωγών και τελικά υποχώρησε.

Όμως η ΄΄δεκεμβριανή΄΄ οικονομική και αγωνιστική αποτυχία ήταν ακόμα μεγαλύτερη αφού στους αγώνες του ΚΟΕ δεν δημιουργήθηκε, τις δυο από τις τρεις ημέρες, τερέν Μεγάλης Έρευνας αφού κάποιοι κυναγωγοί και ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στους αγώνες του ΚΟΕ τιμωρώντας έτσι τον κ Ψυχάρη που πέρσι ως εκλέκτορας δημιούργησε πολλά παράπονα με τις προσωπικές επιλογές του…

Δείτε: Εκλέκτορας για κλάματα…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας