επικαιροτητα

Published on 20 Ιανουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Παπαδόδημας: Υπάρχει τυπικό πρόβλημα για το κυνήγι του αγριόχοιρου χωρίς δημοσίευση στο ΦΕΚ της παράτασης!

Επιμέλεια: Ν Φωτακόπουλος

Χιλιάδες είναι οι κυνηγοί που μέχρι αυτή την ώρα δεν γνωρίζουν αν μπορούν να κυνηγήσουν νόμιμα τον αγριόχοιρο το Σαββατοκύριακο 21 &22  Ιανουαρίου. Όπως έχει ήδη Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέγραψε χθες την απόφαση υπ.αριθμ. 151345/167/19-1-2017σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η αριθ. 143543/2140/2016 ρυθμιστική απόφαση θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016- 2017» (ΦΕΚ 2536 Β’) και παρατείνεται η θήρα του αγριόχοιρου (Sus scrofa) μέχρι την Τετάρτη 25/1/2017.

Μέχρι αυτή την ώρα  20.30 της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου δεν  έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η συγκεκριμένη απόφαση με αποτέλεσμα να υπάρχει τυπικό θέμα της νομιμοποίησης των κυνηγών που θα εκδράμουν.

agriogourouno2

Ο πρόεδρος της ΚΣΕ διευκρινίζει

Το kynoclub.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ Νίκο Παπαδόδημα και ζήτησε την θέση της ηγεσίας των κυνηγών. Να τι μας απάντησε μεταξύ άλλων:

Ερώτηση: Πρόεδρε έχετε κάποια πληροφόρηση; Τι πρέπει να κάνουν οι γουρουνοκυνηγοί; Μπορούν να κυνηγήσουν αγριόχοιρους;

Παπαδόδημας: – Μια απόφαση υπουργού πρέπει να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης για να έχει ισχύ. Στην ουσία όλοι δέχονται ότι έχει δοθεί παράταση όμως στην πράξη τα πράγματα αλλάζουν. Σε ότι αφορά το ουσιαστικό μέρος δεν υπάρχει κανένα θέμα μια και έχει υπογράφει η απόφαση. Όμως δεν έχω εγώ την δυνατότητα να πω κάτι που είναι εναντίον μια τυπικής, επαναλαμβάνω, διαδικασίας. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει αν θα βγει ή δεν θα βγει κάποιος για κυνήγι…

Ερώτηση: Υπάρχουν οδηγίες προς τους θηροφύλακες:

Παπαδόδημας: Οι θηροφύλακες ξέρουν καλά την δουλειά τους. Ξέρουν τα δικαιώματα τους ξέρουν και τις υποχρεώσεις τους….

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας