επικαιροτητα

Published on 6 Φεβρουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Εδώ Τρίπολη! Οι κυνηγοί πρώτοι στον χορό και στην κοινωνία…

κείμενο-Φώτο: Ν Φωτακόπουλος

Ο χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου της Τρίπολης δεν είναι ένας ακόμα χορός. Είναι πρώτα και πάνω από όλα ένα  κυνηγετικό (και κοινωνικό) μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η μαζική προσέλευση 1.000 και πλέον ατόμων στην μουσική βραδιά που διοργάνωσαν οι κυνηγοί της Αρκαδικής πρωτεύουσας; Μόνο ως ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Το κυνήγι για τους Αρκάδες είναι παράδοση, είναι πολιτιστική κληρονομιά, είναι δικαίωμα, είναι λαϊκή ενασχόληση,  είναι τρόπος ζωής…

Και αυτό το μήνυμα φαίνεται ότι το ΄΄πιάνουν΄΄ οι τοπικοί άρχοντες, αν κρίνουμε από την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Πέτρου Τατούλη που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι ΄΄οι κυνηγοί είναι προστάτες και εγγυητές του φυσικού  περιβάλλοντός΄΄. Άλλωστε δηλώνει και ο ίδιος κυνηγός…

Ο κ Γιώργος Ρουμελιώτης τ. πρόεδρος κα ψυχή του Κυνηγετικού Συλλόγου τόνισε ότι το κυνήγι για τους Αρκάδες είναι παράδοση και πολιτιστική κληρονομία που πρέπει να παραδοθεί στις επόμενες γενιές.

Η κα Εύη Τατούλη υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε συμπαραστάτης των κυνηγών  και υποσχέθηκε, όπως άλλωστε κάνει μέχρι τώρα, ότι ΄΄θα συνεχίσει να υπερασπίζεται  το κυνήγι ώστε σε λίγα χρόνια  και τα δικά της παιδιά να μπορέσουν  να γίνουν κυνηγοί..”

Aνάλογες ήταν οι φιλοκυνηγετικές τοποθετήσεις του αντιπεριφερειάρχη κ Βαγγέλη Γιαννακούρα και του προέδρου του ΝΠΔΔ κ Θεόδωρου Καραλή που μετέφερε τους χαιρετισμούς και την στήριξη του Δημάρχου κ Δ. Παυλή.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε ότι τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσις συνέβαλαν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και φυσικά η …δαιμόνια γραμματέας κ Αγγελική Τασουλή που βρίσκεται πίσω απο κάθε σημαντική εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου της Τρίπολης. Ενός Συλλόγου που αναμφίβολα η πολυδιάστατη δράση του αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πλατιάς κοινωνικής αποδοχής της κυνηγετικής δραστηριότητας… Και του χρόνου!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας