κυνηγετικα-οπλα

Published on 9 Φεβρουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά του κυνηγετικού όπλου

  1. Να φυλάσσεται λυμένο και κλειδωμένο σε ασφαλή χώρο, ο οποίος πρέπει να μην είναι προσβάσιμος από παιδιά. Για πρόσθετη ασφάλεια καλό είναι να φυλάσσονται, ξεχωριστά, τα φυσίγγια, η πάπια για το δίκαννο και το πώμα αερίων για τη καραμπίνα.
  2. Το όπλο συνήθως φυλάσσεται στην κύρια κατοικία και όχι σε αγροικίες ή εξοχικά που πιθανόν να μην ασφαλίζουν καλά, γιατί σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας οι κυρώσεις είναι αυστηρές.
  3. Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας αυτό πρέπει να δηλώνεται αμέσως στην αρμόδια Αστυνομική αρχή.
  4. Επιτρέπεται η παραχώρηση του κυνηγετικού όπλου μόνο σε άτομα που είναι εφοδιασμένα με άδεια θήρας.
  5. Η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα επιτρέπεται μόνο για την άσκηση θήρας ή σκοποβολής, συνοδευόμενα πάντοτε με την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου και κατά την μετάβαση στον κυνηγότοπο ή στο σκοπευτήριο το όπλο θα πρέπει να είναι λυμένο και εντός θήκης.
  6. Όταν δεν επιτρέπεται το κυνήγι το όπλο πρέπει να φυλάσσεται όπως αναφέραμε πιο πάνω. Σε περίπτωση που χρειάζεται να το μεταφέρουμε είτε για επισκευή είτε για σκοποβολή αυτό πρέπει να γίνεται γρήγορα και χωρίς περιττές καθυστερήσεις συνοδευόμενο πάντοτε με τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια θήρας άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου).

Πηγή: Κυνηγετικος Συλλογος Καλαματας

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας