συνταγες

Published on 12 Φεβρουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Συνταγή! Τσίχλες παστές…

Πρόταση: Tasos Milonas‎

Ξεπουπουλιάζουμε τα τσιχλοκότσυφα, τα καθαρίζουμε από εντόσθια, τα καψαλίζουμε στο καμινέτο και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις συγκεντρώσουμε τον επιθυμητό αριθμό, τα ξεπαγώνουμε και τα πλένουμε καλά να φύγει το αίμα και τα καμένα πουπουλάκια που έχουν μείνει.
Αφού τα πλύνουμε καλά τα βάζουμε σε τρυπητό κατσαρόλι να σουρώσουν. Τα γυρίζουμε κάμποσες φορές για να στραγγίξουν τα νερά. Ρίχνουμε τα πουλιά σε μια λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με αρκετό έως πολύ κύμινο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά, να πάει παντού το κύμινο.
Παίρνουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι και δημιουργούμε μια στρώση από χοντρό αλάτι. Ταξινομούμε τα πουλιά ανάσκελα κοντά-κοντά το ένα με το άλλο και σκεπάζουμε τελείως με χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε με πουλιά και ξανά σκεπάζουμε τελείως με χοντρό αλάτι, προσέχοντας όταν ρίχνουμε το αλάτι να γεμίζουν οι κοιλιές τους. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσει το σουρωτήρι. Σκεπάζουμε το σουρωτήρι με ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω ένα βάρος να πιέζει προς τα κάτω το περιεχόμενο.
Αφήνουμε το σουρωτήρι 2 μέρες (και 3 να το αφήσουμε, δεν τρέχει τίποτα) στο ψυγείο αλλά όχι λιγότερο. Ξεπλένουμε με πολύ νερό να φύγει όλο το αλάτι πάνω από τα πουλιά και από μέσα τους. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε αρκετό κύμινο και τα σκεπάζουμε με ΡΕΤΣΙΝΑ και μόνο ρετσίνα (όχι άλλο κρασί γιατί θα μας τις γλυκίσει και θα χάσουν την αλμύρα ). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά (τον χρόνο τον μετράμε από την ώρα που θα πάρουν βράση) και τις κατεβάζουμε από την φωτιά. Τις σουρώνουμε καλά να στραγγίσουν.
Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει καλά και κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα τα πουλιά από μέσα μόλις για να πάρουν χρώμα. Με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε γύρω-γύρω να κοκκινίσουν λίγο και τα βγάζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα παστώνουμε (τοποθετούμε δίπλα-δίπλα) σε δοχείο (κατά προτίμηση πήλινο, γυάλινο). Αδειάζουμε το λάδι του τηγανιού μέσα στο δοχείο και σκεπάζουμε όλα τα πουλιά με καινούριο λάδι.
Εγώ προσωπικά επειδή θέλω να τις συντηρώ στο ψυγείο, σκεπάζω με σπορέλαιο και όχι με ελαιόλαδο για να μην παγώνει. Αν έχετε κάποιο ψυχρό-δροσερό μέρος (υπόγειο) μπορείτε να τις βάλετε σε ελαιόλαδο και να τις τοποθετήσετε εκεί.
– Υπάρχουν στο εμπόριο 5κιλες σακούλες με χοντρό αλάτι, προσέχουμε να είναι κανονικό αλάτι και όχι κάποια τύπου light που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία. 
– Πριν περάσουμε τα πουλιά από το τηγάνι μπορούμε να τα σφουγγίσουμε με χαρτί κουζίνας για να μην γίνουμε πυροτέχνημα με το καυτό λάδι.
– Σερβίρονται αφού τις στραγγίξετε από το λάδι και τις κόψετε στα 4, συνοδεύονται με τυράκι, λιαστή τομάτα και …τσίπουρο.
Καλή όρεξη!

Πηγή: διαδίκτυο

 

 

 

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας