συνταγες

Published on 13 Φεβρουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Συνταγή: Αγριογούρουνο στιφάδο!

Απαιτούμενα υλικά

2 κιλά αγριογούρουνο

  • 4 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 μπουκάλι άσπρο κρασί κατά προτίμηση φρουτώδες (όχι ρετσίνα)
  • λίγο ξύδι
  • δάφνη, σκόρδο, μπαχάρι, πιπέρι σε κόκκους, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και πορτοκαλόφλουδα.
  • πελτές ντομάτας

  Κατασκευή

  1. Αφού πλύνουμε πολύ καλά το κρέας το τοποθετούμε σε μαριναδα απο το κρασί, το σκόρδο, το ξύδι και όλα τα μυρωδικά για 24 ώρες.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ καλά το αγριογούρουνο σε δυνατή φωτιά να κανει κρούστα.
  3. Σουρώνουμε την μαριναδα και μέσα εκεί διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το κρέας και βράζουμε. Προσοχή δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό.
  5. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι καραμελώνουμε τα κρεμμυδάκια.
  6. Τα βάζουμε στην σάλτσα απο όπου έχουμε αφαιρέσει το κρέας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ανακατεύουμε για να μη λειώσουν. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε στην σάλτσα και κανέλλα, μπαχάρι δυο φύλλα δάφνης ακόμα.
  7. Όταν είναι έτοιμο ξαναβάζουμε το αγριογούρουνο μέσα να πάρει μια βράση.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας