επικαιροτητα

Published on 24 Φεβρουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Στις 6 Μαρτίου η δίκη για τα αγριόγιδα – Και ανάλυση DNA

Στις 6 Μαρτίου θα οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι λαθροθήρες που συνελήφθησαν στο Τσεπέλοβο, μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της θηροφυλακής.

Πρόκειται για αυτούς που σκότωσαν έξι από τα σπάνια αγριόγιδα που ζουν στην Τύμφη. Τα πανέμορφα ζώα, λόγω των χιονοπτώσεων, είχαν αναγκαστεί να κατέβουν σε υψόμετρο χαμηλότερο απ’ αυτό που συνήθως ζουν.

Οι λαθροθήρες τα είχαν εντοπίσει και τα θανάτωσαν προκειμένου να εμπορευτούν το κρέας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολυτελή εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία προσφέρουν το αγριόγιδο ως ένα από τα πιο ακριβά πιάτα τους!

Το κυνήγι του συγκεκριμένο, προστατευόμενου, είδους έχει απαγορευθεί στην Ελλάδα από το 1969. Αυτό όμως δεν εμποδίζει ορισμένους να τα θανατώνουν και να τα εμπορεύονται.

Στην περίπτωση του Τσεπελόβου τώρα, οι λαθροθήρες είχαν αποκρύψει τα σκοτωμένα ζώα προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο της θηροφυλακής.

Για να υπάρξει πλήρης τεκμηρίωση της υπόθεσης, οι άνδρες της θηροφυλακής συνεργάζονται με αρκετούς επιστήμονες και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μάλιστα έχει ληφθεί ακόμη και δείγμα DNA από τα νεκρά αγριόγιδα και από τα ευρήματα στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου (αίμα και τρίχες) ώστε να υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση εν όψει και της δίκης που θα γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι θηροφύλακες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση έμειναν άναυδοι από το μέγεθος της θηριωδίας που όμοιά της δεν έχει αποκαλυφθεί στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας