επικαιροτητα

Published on 24 Φεβρουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Τροχαίο με νεαρή αρκούδα στην Καστοριά

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ο επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, κ. Ισαάκ Ιωάννης- Δασοπόνος, μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Περιστατικών Προσέγγισης Αρκούδων σε κατοικημένη περιοχή στην Δυτική Μακεδονία, ειδοποιήθηκε από την Τροχαία Καστοριάς για περιστατικό ατυχήματος στην περιοχή του ξενοδοχείου «Τσάμης», όπου ΙΧ συγκρούστηκε ευτυχώς ελαφρά με μικρή αρκούδα που διέσχιζε την κεντρική οδό.
Μετά το συμβάν το ζώο απομακρύνθηκε από την περιοχή και δεν κατέστη δυνατό να εκτιμηθεί η κατάστασή του.
Πρέπει να αναφερθεί ότι η εμφάνιση θηλυκής αρκούδας με δυο μικρά είναι πάρα πολύ συχνή στην περιοχή του Δ.Δ. Δισπηλιού, του Δήμου Καστοριάς, μεταξύ της λίμνης και του ποταμού Αλιάκμονα τα δυο τελευταία χρόνια.
Έγινε άμεση ενημέρωση των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην Καστοριά, που είναι μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης, οι οποίοι συνέτρεξαν αμέσως στην περιοχή του συμβάντος. Ενημερώθηκε επίσης η Δασική Υπηρεσία.
Θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο η άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Διαχείρισης Προσέγγισης Αρκούδων σε κατοικημένη περιοχή ώστε να υπάρξει εισηγητική απόφαση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και να δοθούν ουσιαστικές οδηγίες στην ομάδα διαχείρισης για την αντιμετώπιση του τόσο συχνού φαινόμενου, πριν υπάρξει κάποιο πιο σοβαρό περιστατικό.

Πηγή: http://www.hunters.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας