προσωπα

Published on February 26th, 2017 | by Kynoclub

0

Πέντε χρόνια χωρίς τον Βετεράνο…

κείμενο: Νίκος Φωτακόπουλος

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τον Φλεβάρη του 2012 οπότε ο καλός φίλος και συνάδελφος Δημήτρης Πριμηκύριος, πιο γνωστός ως Βετεράνος, μας είπε το οριστικό αντίο…

Δούλευε στα Νέα και της ΕΡΤ αλλά ερχόταν συχνά πυκνά από το Έθνος-Κυνήγι, επί Χαρβαλιά, για κουβεντούλα και οργάνωση εξορμήσεων..

Κάναμε καλή παρέα σε αρκετά κυνήγια ενώ μαζί δώσαμε μάχες για το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών απέναντι σε άκαμπτους, κομματικά ταγμένους,  κυνηγοσυνδικαληστές .

Ο Δημήτρης με το ειδικό του βάρος και την εμβληματική του προσωπικότητα προσέφερε πάρα πολλά στο κυνήγι γνωρίζοντας και απενοχοποιώντας το στον δημοσιογραφικό κόσμο. Ήταν μια υπηρεσία ανεκτίμητη που πέντε χρόνια μετά την ΄΄αναχώρησή΄΄ του γίνεται κατανοητό πόσο πολύτιμη ήταν…

Βετεράνος της δημοσιογραφίας, δεινός κυνηγός και υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα των Κυνηγών, ο Δημήτρης Πριμηκύριος άφησε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2012 την τελευταία του πνοή, στα 73 του χρόνια, κάνοντας εκείνο που αγαπούσε περισσότερο, μαζί με τη δημοσιογραφία, κυνηγώντας!

Γεννήθηκε το 1939 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με καταγωγή από τα μικρασιατικά παράλια και την περιοχή Πριμηκύρι. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα από την εφημερίδα «Έθνος» ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια δούλεψε σε πολλές εφημερίδες και από το 1975 άρχισε να εργάζεται στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων και στα «ΝΕΑ» από το 1980 ως συντάκτης ύλης ενώ συνταξιοδοτήθηκε το 2010.

Ήταν φανατικός τσιχλοκυνηγός ενώ δεν έλεγε όχι στα τρυγόνια και τις φάσσες…

Στις φωτογραφίες ο Βετεράνος με ένα δώρο μου για την γιορτή του το 2010.  Ένας πίνακας που φιλοτέχνησε ο εξαίρετος ζωγράφος και κυνηγός Σπύρος Μέμος.


About the AuthorBack to Top ↑
  • Video της εβδομάδας