θεματα

Published on 3 Μαρτίου, 2017 | by Kynoclub

0

Προβληματισμός! Πόσοι είναι αυτοί που δεν βγάζουν κυνηγετική άδεια…

Κείμενο- Φώτο: Ν Φωτακόπουλος

Μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσουν οι αλλεπάλληλες φετινές συλλήψεις για κυνήγι χωρίς την προβλεπόμενη άδεια… Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου της Ρόδου στις 21-2-2017 και ώρα 17:30, οι θηροφύλακες βρέθηκαν για περιπολία στην περιοχή Αίθωνα στο δημοτικό διαμέρισμα Αρχαγγέλου. Εκεί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπίστωσαν ότι ο Γ.Ν. του Β. κυνηγούσε άνευ άδειας θήρας. Αμέσως προέβησαν στα προβλεπόμενα από το νόμο.”

Αυτή ήταν μια ακόμα περίπτωση, κυνηγίου χωρίς άδεια, που δόθηκε στην δημοσιότητα και ασφαλώς θα υπάρχουν περισσότερες που δεν ανακοινώνονται ή απλά δεν πέφτουν στην αντίληψη της θηροφυλακής..

Τα αίτια αυτής της παράβασης μπορεί να είναι αρκετά όμως αναμφίβολα το κυριότερο είναι η οικονομική κρίση για να μην πούμε η ανέχεια μεγάλου τμήματος των λαϊκών  στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας…

Σχεδόν όλες οι συλλήψεις για την συγκεκριμένη παράβαση  καταγράφονται σε τοπικό επίπεδο και συνήθως για κυνηγούς που εξορμούν σε κοντινές αποστάσεις από την οικία τους. Οι περισσότεροι παραβάτες είτε είναι ευκαιριακοί  κυνηγοί, με ελάχιστες εξορμήσεις, είτε σεσημασμένοι λαθροθήρες με πολλαπλή παραβατικότητα που έτσι και αλλιώς θεωρούν την έκδοση αδείας περιττή..

Στους κυνηγούς των μεγάλων πόλεων που διανύουν σχετικά μεγάλες αποστάσεις για να κυνηγήσουν δεν παρατηρείται το φαινόμενο της  έλλειψης κυνηγετικής άδειας… Άλλωστε η κυνηγετική δαπάνη του αστού κυνηγού είναι τέτοια που η αξία της άδειας αποτελεί ένα μικρό σχετικά ποσοστό του συνολικού κυνηγετικού κόστους..

Η θηροφυλακή και τα έσοδα των Κυνηγετικών Οργανώσεων

Όμως η μη έκδοση αδείας από εκατοντάδες η και χιλιάδες κυνηγούς επηρεάζει τα μέγιστα τα έσοδα των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ κυνηγητικών οργανώσεων που εξαρτώνται απόλυτα από την ΄΄πώληση΄΄ των κυνηγετικών αδειών. Είναι γνωστοί  άλλωστε ο τοπικοί …εμφύλιοι μεταξύ γειτονικών συλλόγων για την προσέλκυση κυνηγών-πελατών…

Να λοιπόν που η θηροφυλακή (και πολύ σωστά) λειτουργεί και ως ο μπαμπούλας που οδηγεί στο ταμείο τους ευκαιριακούς ή τους αμετανόητους που αρνούνται να βγάλουν άδεια. Είτε επειδή δεν έχουν (οι περισσότεροι) είτε επειδή δεν θέλουν… Αναμφίβολα χωρίς τους ΄΄ιδιωτικούς φύλακες θήρας΄΄ η έκδοση των κυνηγετικών αδειών θα είχε μειωθεί δραματικά με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό ακόμα και για την χρηματοδότηση της θηροφυλακής….

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας