επικαιροτητα

Published on 8 Μαρτίου, 2017 | by Kynoclub

0

Γαλλία: Λαθροθήρες σκότωσαν ρινόκερο και του έκοψαν το κέρατο μέσα σε ζωολογικό κήπο!

Του έκοψαν το κέρατο με αλυσοπρίονο – Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που λαθροκυνηγοί επιτίθενται σε ζώο σε ζωολογικό κήπο – Οι κλέφτες εισέβαλαν στο πάρκο άγριας ζωής σπάζοντας έναν φράχτη

Λαθροκυνηγοί σκότωσαν ένα ρινόκερο προκειμένου να κόψουν το κέρατό του, όταν κατάφεραν να μπουν παράνομα σε έναν ζωολογικό κήπο κοντά στο Παρίσι.

Οι άγνωστοι δράστες σκότωσαν 5χρονο Βανς, το βράδυ της Δευτέρας στο ζωολογικό κήπο Thoiry στα δυτικά του Παρισιού.

Το ζώο είχε πυροβοληθεί τρεις φορές και είχε αφαιρεθεί το κέρατό του, πιθανώς με ένα αλυσοπρίονο, δήλωσε μια πηγή κοντά στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που λαθροκυνηγοί επιτίθενται σε ζώο σε ζωολογικό κήπο.

Οι κλέφτες εισέβαλαν στο πάρκο άγριας ζωής σπάζοντας έναν φράχτη, ανέφερε η εφημερίδα.

«Είναι ένα πραγματικό σοκ, είναι απίστευτο να βλέπεις κάτι τέτοιο σε μέρη όπως το πάρκο μας» δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

Ο ρινόκερος φιλοξενούνταν στο πάρκο από το 2015, μαζί με άλλους δύο ρινόκερους, που ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα. «Είναι πιθανό οι κλέφτες να μην είχαν χρόνο να επιτεθούν στα άλλα ζώα» δήλωσε πηγή στην εφημερίδα.

Το κέρατο του ρινόκερου μπορεί να αποφέρει μέχρι και 40.000 ευρώ στη μαύρη αγορά, με τους Κινέζους να πιστεύουν πως μπορεί να δράσει ως αφροδισιακό.

πηγή: http://www.protothema.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας