επικαιροτητα

Published on 15 Μαρτίου, 2017 | by Kynoclub

0

Λήμνος: Θηρεύτηκαν 3080 …κουρούνες!

Η κυνηγετικη περίοδος 2016-2017 έληξε και μαζί της έληξε και η επικήρυξη των

κορακοειδών του Κ.Σ.Λήμνο έληξε και η επικήρυξη των κορακοειδών του Κ.Σ.Λήμνουυ και της Β΄Κ.Ο.Α. για ακόμη μια χρονιά σημειώνοντας τηνμεγαλύτερη επιτυχία και έχοντας την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για ακόμη μιαχρονιά πάνω στο θέμα της καταπολέμησης των κορακοειδών στο νησί μας το όποιο έχει εξελίχθη σε μάστιγα τόσο στην θηραμα τ οπανίδα του τόπου μας καθώς και στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.Ο Κ.Σ.Λήμνου και η Β΄Κ.Ο.Α. επικήρυξαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα κορακοειδήδίνοντας 1 κουτί φυσίγγια για κάθε 10 ζεύγη ποδιών κουρούνας που παρέδιδαν στον Κ.Σ.Λήμνου τα Μέλη μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την φετινή κυνηγετικη περίοδο να φονευθούν 3080 κουρούνες σημειώνοντας μεγάλη ζημιά στον πληθυσμό τους μηνξεχνώντας ότι το νούμερο τους είναι πολλαπλάσιο λόγο ότι τα συγκεκριμένα επιβλαβή θα ακλουθούσε η αναπαραγωγή τους όπου και θα αυξανόταν σε τουλάχιστονδεκαπλάσιο νούμερο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Μέλη μας τα όποια συμμετείχαν στο μέτρο τηςκαταπολέμησης των κορακοειδών και να τονίσουμε ότι και την επομένη χρονιά παρά τηνμείωση των Αδειών άρα και των εσόδων του Κ.Σ.Λήμνου θα ισχύσει αυτό το μέτροελπίζοντας να ευαισθητοποιηθούν και αλλά Μέλη μας και το νούμερο να είναι πολύ μεγαλύτερο.Το παραπάνω μέτρο με κάποιο παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και γιατην επικήρυξη του αγριοκούνελου το όποιο και θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε ω Κ.Σ.Λήμνου αλλά με σημαντική οικονομική ενίσχυση διότι σίγουρα οι αριθμοί θα είναιμεγαλύτεροι και σίγουρα τα έσοδα του Κ.Σ.Λήμνου δεν επαρκούν.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                        O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 ΚΟΥΚΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                                                ΔΑΝΙΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πηγή: http://www.limnosreport.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας