αγριοχοιρος

Published on 16 Μαρτίου, 2017 | by Kynoclub

0

Η Φουκουσίμα έχει πλέον καταληφθεί από αγριόχοιρους που είναι γεμάτοι ραδιενέργεια

Νικολέτα Μακρή

Οι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν τα υπάρχοντά, τα κατοικίδια ζώα και το ζωικό κεφάλαιο τους, αφήνοντας την περιοχή  στην κατοχή εκατοντάδων αγριογούρουνων.

Πριν από το συμβάν, τα αγριογούρουνα κατέστρεφαν καλλιέργειες και κατά καιρούς έκαναν επιθέσεις και σε ανθρώπους.

Πλέον τώρα, είναι και ραδιενεργά.

Ενώ οι ειδικοί προετοιμάζονται για να ανοίξουν εκ νέου την περιοχή στους κατοίκους – 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το εργοστάσιο – προσπαθούν σκληρά για να απαλλαγούν από τα σούπερ-γουρούνια.

Το κρέας του αγριόχοιρου είναι ένα πολύ αγαπημένο έδεσμα στην Ιαπωνία, αλλά τα ζώα που σκοτώθηκαν από την εποχή της καταστροφής του αντιδραστήρα, βρέθηκαν να περιέχουν έως και 300 φορές υψηλότερα επίπεδα  ραδιενεργών στοιχείων από ό, τι ορίζουν τα πρότυπα ασφαλείας, σύμφωνα με τους New York Times.

Δεν είναι μόνο ότι αυτοί οι αγριόχοιροι είναι σχεδόν γεμάτοι με απειλητικά  για τη ζωή τη δική τους και των ανθρώπων,  πυρηνικά απόβλητα, αλλά  πλέον έχουν συνηθίσει να απολαμβάνουν τη ζωή στην πόλη. Πολλοί έχουν εγκατασταθεί με άνεση σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και σύμφωνα με πληροφορίες δεν φοβούνται πλέον τους ανθρώπους.

Επίσης έχουν προκαλέσει μια εκτιμώμενη ζημιά 854.000 δολαρίων στη γεωργία της περιοχής.

Σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από αυτά, η τοπική αυτοδιοίκηση της Φουκουσίμα έχει προσλάβει κυνηγούς.

Έχουν σκοτώσει περίπου 800 χοίρους μέχρι τώρα, αλλά πλέον ψάχνουν χώρο στη γη για να θάψουν τα μολυσμένα νεκρά ζώα.

Ωστόσο ακόμα και αν τεθεί υπό έλεγχο το πρόβλημα των αγριόχοιρων, πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για το αν θέλουν ή όχι να επιστρέψουν στην περιοχή. Θα πάρει σχεδόν μισό αιώνα να αποκαταστήσουν την καταστροφή στα φυτά ενώ οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία είναι ακόμα αβέβαιες.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν το πώς ακριβώς οι πληθυσμοί των ζώων της περιοχής, έχουν πληγεί από την έκθεση στη ραδιενέργεια.

Πηγή: http://www.klik.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας