προσωπα

Published on 17 Μαρτίου, 2017 | by Kynoclub

0

O Βασίλης Ανδριανόπουλος λέει όχι στην ασχήμια, στα …λαμόγια και την σπατάλη του θηράματος μέσα από 22 ανόμοιες ερωτήσεις!

απαντά στον Ν. Φωτακόπουλο

Είναι κυνόφιλος, είναι κυνηγός, είναι μέλος της επιτροπής κριτών μορφολογίας του ΚΟΕ, και πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας.

-Να τι μας απάντησε σε 22 ανόμοιες ερωτήσεις, κάποιες από τις οποίες αδιάκριτες, για το kynoclub.gr.

  1.  Με τι ασχολείστε επαγγελματικά;


.Αφού συμπλήρωσα τα προβλεπόμενα χρόνια υπηρεσίας αποστρατεύτηκα από την Π.Α και πλέον ασχολούμαι «επαγγελματικά» με την οικογένεια μου.

  1.  Τι σημαίνει για εσένα αγωνιστική κυνοφιλία;

Η αγωνιστική κυνοφιλία είναι ο ένας πυλώνας που πάνω του στηρίζεται η κυνηγητική κυνοφιλία , ο άλλος είναι η μορφολογία, αυτοί οι δυο πυλώνες στηρίζουν και προάγουν τον κυνηγητικό σκύλο και την κυνηγητική κυνοφιλία

  1.  Υπάρχει κακογουστιά στο κυνήγι;

.Κακογουστιά υπάρχει και στο κυνήγι –όπως παντού άλλωστε-αυτό που περισσεύει όμως στο κυνήγι είναι η ανάγκη κάποιων για αυτοπροβολή ,επίδειξη και ψευτομαγκιά.

  1. Ποια είναι τα  προσωπικά σου  «Όχι» στο κυνήγι και την ζωή;

Τα προσωπικά μου όχι στο κυνήγι και την ζωή είναι: ΟΧΙ στην υπερβολή, ΟΧΙ στο ψέμα, ΟΧΙ ανοχή στα «λαμόγια», ΟΧΙ αδιαφορία για τους γύρω μου ,τα κοινά και το περιβάλλον, ΟΧΙ στην επιβράβευση του «τίποτα», ΟΧΙ στην σπατάλη του θηράματος και τέλος ΟΧΙ στην συνήθεια της ασχήμιας.

  1. Τι εκτιμάς περισσότερο στους φίλους σου;

Εκτιμώ την εντιμότητα ,την ειλικρίνεια, την διορατικότητα, την ευγένεια, το χιούμορ και την ευθύτητα.

 

  1. Αν δεν ήσουν ο εαυτός σου ποιός θα ήθελες να είσαι;

Θα ήθελα να είμαι αυτός που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση των τελευταίων χρόνων ποιος είναι αυτός –τουλάχιστον ακόμα- δεν το γνωρίζω.

  1.  Ποια εμφανισιακή αρετή ξεχωρίζεις σε μια γυναίκα;

Τα μάτια , τα λένε όλα και τα «δείχνουν» όλα-διάθεση πρόθεση, όρια – τα υπόλοιπα εμφανισιακά προσόντα που εκτιμώ σε μια γυναίκα  είναι όλα αυτά που την κάνουν θηλυκό και που της χάρισε η φύση για να προκαλεί τα αρσενικά.

  1. Ποιο είναι το βασικό σου γνώρισμα στο κυνήγι!

Το πάθος σε συνδυασμό με το μέτρο και την σύνεση.

  1. Για ποιό μειονέκτημα σου αυτοσαρκάζεσαι;

Αυτοσαρκάζομαι για την πολυλογία μου, τι να κάνω καμιά φορά ξεχνιέμαι.

  1. Σε ποια άλλη εποχή θα επιθυμούσες να ζεις;

Δεν θα προτιμούσα να ζω πολλά χρόνια πίσω ,η δεκαετία το ’80 είναι για μένα μια πολύ όμορφη εποχή,ίσως το λέω αυτό επειδή σε αυτή την δεκαετία έζησα τα εφηβικά μου χρόνια στις γειτονιές της Αθήνας που είχαν ακόμα αλάνες, χώμα, ρέματα αλλά και ντισκοτέκ, σούζες, και τα κλασικά Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.

  1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;

Το χρώμα που με ηρεμεί και πραγματικά θεωρώ πως μου ταιριάζει είναι το πράσινο.

  1. Ποια είναι η αγαπημένη σου επαρχιακή πόλη ή χωριό και γιατί το έχεις αγαπήσει;  

Φυσικά αγαπημένη μου πόλη είναι η Καλαμάτα –μια πόλη που επέλεξα αρκετά κοντά της να κατοικώ-και την έχω αγαπήσει γιατί είναι τόσο μεγάλη όσο χρειάζεται για να παρέχει τα πάντα σε εμένα και την οικογένεια μου, είναι τόσο μικρή ώστε να γνωριζόμαστε όλοι λίγο πολύ μεταξύ μας, είναι πανέμορφη συνδυάζοντας τον Ταΰγετο με τον Μεσσηνιακό κόλπο και τέλος είναι μια πόλη που οι ρυθμοί ζωής θεωρώ πως είναι ιδανικοί.

  1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό νησί;

Θα πω η Ζάκυνθος γιατί συνδυάζει κάτι από Πελοπόννησο και επτανήσια τρέλα.

  1.  Ξανά! Ποιο είναι το βασικό σου γνώρισμα στο κυνήγι;

Το πάθος σε συνδυασμό με το μέτρο και την σύνεση άντε και για να διαφοροποιηθώ από την ερώτηση 4 και η μεθοδικότητα!

  1. Με ποιές ιστορικές προσωπικότητες νιώθεις  μια πνευματική ιδεολογική συγγένεια;   

.Ίσως φανεί αστείο ή γραφικό αλλά θεωρώ ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας, πως είναι αρκετά κοντά στον τρόπο σκέψης μου και αντιμετώπισης των πραγμάτων.

  1. Με ποιο έμφυτο ταλέντο θα ήθελες να είσαι προικισμένος;

Θεωρώ πως το μόνο που μου λείπει για να ολοκληρωθώ σαν άτομο και να αγγίξω την τελειότητα είναι μια μελωδική φωνή-χάχα-,όχι φυσικά ,θα ήθελα να έχω ταλέντο στο να εκτιμώ καλύτερα τις προσωπικότητες τον ανθρώπων γύρω μου ,σίγουρα θα είχα αποφύγει πολλές κακοτοπιές.

  1. Ποια είναι η φθηνότερη και ποια η ακριβότερη κυνηγετική επένδυση που έχεις  κάνει στη ζωή σου;

Η φθηνότερη κυνηγετική επένδυση που έκανα και που συνεχίζω να κάνω είναι τα κυνηγετικά παντελόνια –έτσι και αλλιώς δεύτερη σεζόν δεν βγάζουν-η ακριβότερη είναι κάποιοι από τους σκύλους μου .

  1. Αποκάλυψε μας έναν από τους μυστικούς κυνηγότοπους σου..

Ε..λοιπόν θα τον αποκαλύψω ,είναι εκεί κάπου στο Μαίναλο ,όπως το κοιτάς λίγο δεξιότερα από την κορυφή και ελαφρώς αριστερά από τους πρόποδες, όποιος κατάλαβε ,κατάλαβε.

  1. Με ποιό όπλο κυνηγάς;

19.Προτιμώ τα αυτογεμή, δεν θα αποκαλύψω μάρκα αλλά είμαι υπέρ των απλών όπλων με μικρό βάρος και όσο το δυνατό πιο κοντή κάνη «φερματζής» είμαι βρΕ αδελφέ. Πέρδικες και μπεκάτσες κυνηγώ –όσο αντέχω ακόμα-αργότερα θα δούμε !

  1. Ευτυχία είναι:

.Ευτυχία είναι να σε αγαπούν όσοι αγαπάς να σε εκτιμούν όσοι εκτιμάς και να είναι ευτυχισμένοι όσοι σε ενδιαφέρει να είναι!

  1. Μάνος Χατζηδάκης ή Μίκης Θεοδωράκης;

Μίκης , ο απόλυτος εκφραστής της Ελληνικής ψυχής!

  1. Που θα επιθυμούσες  να θαφτείς;

Θα ήθελα να θαφτώ εκεί που θα μπορούσαν τα παιδιά μου κάπου ,κάπου να μου ανάβουν κανένα κεράκι και να βουρκώνουν κοιτώντας την φωτογραφία μου


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας