θεματα

Published on 7 Απριλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Μπράβο! Πολίτης κατήγγειλε λαθροθήρες στους οποίους υποβλήθηκε μήνυση!

Σύμφωνα με ανάρτηση της της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 οι Θηροφύλακες Κοντογεώργης Σωτήριος και Θεοδωρακόπουλος Χρήστος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Καλαβρύτων και Κλειτορίας αντίστοιχα, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δέχθηκαν επώνυμη καταγγελία από αυτόπτη μάρτυρα περί παράνομης θήρας αγριόχοιρου στην περιοχή της Τ.Κ. Μανεσίου.
Πριν προλάβουν να φτάσουν στην περιοχή, καθοδόν συνάντησαν ένα από τα οχήματα τα οποία είχαν αναφερθεί από τον καταγγέλλων, στο οποίο έκαναν σήμα να σταματήσει προκειμένου να ασκήσουν τον προβλεπόμενο έλεγχό του. Κατά τον έλεγχο, εντός του οχήματος βρέθηκε μία φυσιγγιοθήκη με 18 φυσίγγια καθώς επίσης ένας κυνηγετικός σκύλος δίωξης, ενώ οι επιβαίνοντες ισχυρίστηκαν ότι επέστρεφαν από την περιοχή εκπαίδευσης των σκυλιών τους.
Οι Θηροφύλακες στην συνέχεια μετέβηκαν στην περιοχή του συμβάντος όπου ο καταγγέλλων τους έδειξε τα σημάδια από αίμα και τρίχες από τον πρόσφατα θηρευμένο αγριόχοιρο, καθώς και τα ίχνη στο έδαφος από την μεταφορά του θηράματος. Επίσης, ο καταγγέλλων ανάφερε τα άτομα τα οποία είχε δει να λαθροθηρεύουν στο συγκεκριμένο σημείο ένα εκ των οποίων ήταν μέσα στο όχημα το οποίο είχαν εντοπίσει και ελέγξει οι Θηροφύλακες.
Υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον των τεσσάρων (4) ατόμων τα οποία είχαν αναγνωριστεί από τον καταγγέλλων καθώς επίσης εναντίον τριών (3) ατόμων αγνώστων στοιχείων, για παράνομη θήρα αγριόχοιρου εκτός κυνηγετικής περιόδου.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας