θεματα

Published on 9 Απριλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ιταλία: Συλλήψεις για κατοχή ηλεκτρικών κολάρων εκπαίδευσης σκύλων!

κείμενο: Ν Φωτακόπουλος

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες οι ηλεκτρονικές συσκευές εκπαίδευσης (και τιμωρίας) σκύλων απαγορεύεται η χρήση   ή ακόμα και η κατοχή τους.

Η αστυνομία της Cezena  στην Ιταλία σταμάτησε  για έλεγχο ένα καμιόνι επαγγελματία εκπαιδευτή κυνηγετικών σκύλων . Κατά τον έλεγχο  διαπιστώθηκε ότι δυο σκύλοι φορούσαν ηλεκτρικό τηλεχειριζόμενο κολάρο  ενώ βρεθήκαν και άλλες  ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση σκύλων . Κατά του κυναγωγού επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα (για κακοποίηση  ζώων) ενώ παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη για παράβαση σχετικού ιταλικού νόμου.

Άξιζε να σημειωθεί ότι η χρήση των ηλεκτρονικών κολάρων (με εκκένωση ηλεκτρικού ρεύματος) μπορεί να είναι μια πολύ επικίνδυνη συσκευή στα χέρια ενός άπειρου κυνόφιλου ενώ αντίθετα μπορεί να είναι χρήσιμη έως πολύτιμη στα χέρια ενός έμπειρου εκπαιδευτή και κυρίως στα χέρια ενός κυνόφιλου που σέβεται το ζώο του.

Στην Ελλάδα, πριν ένα χρόνο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ιδιοκτήτη σκυλού σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ διετή έχε τοποθετήσει στον σκύλο του συσκευή ΄΄αντιγαβ΄΄ η οποία έκανε ηλεκτρική εκκένωση όταν το ζώο προσπαθούσε  να γαβγίσει.

δείτε:  Παράνομα τα ηλεκτρονικά κολάρα κατά του γαυγίσματος. Καταδίκη ιδιοκτήτη που το χρησιμοποιούσε στον σκύλο του!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας