αυτοκινητα

Published on 17 Απριλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Το Lada Niva γιορτάζει 40 χρόνια ζωής!

5 Απριλίου του 1977. Η ημερομηνία που το VAZ-2121 “Niva” περνούσε στην παραγωγή με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και δισκόφρενα στους τροχούς του εμπρός άξονα. 40 χρόνια έχουν περάσει. 40 χρόνια που είτε το πιστεύεις είτε όχι, η Lada ανανεώνει στα σημεία το εξαιρετικά δημοφιλές Niva. Τώρα, 40 χρόνια μετά, το “ηρωικό” Niva αποκτά μία ειδική, επετειακή έκδοση παρότι το όνομα “Niva” δεν συναντάται πουθενά στο μοντέλο. Από το 2014 και έπειτα, ονομάζεται απλά Lada 4×4.

Η παραγωγή της 40th Anniversary Edition θα περιοριστεί στα 1977 κομμάτια. Κάποια από αυτά θα αποκτήσουν καμουφλάζ χρωματισμό (για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου) ενώ άλλα θα είναι μπεζ, κόκκινα, λευκά, terracotta ή γκρι-μπλε. Λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και τις ζάντες ελαφρού κράματος θα είναι βαμμένες μαύρες ενώ το εσωτερικό διακοσμείται με μερικές πορτοκαλοκόκκινες λεπτομέρειες, τιμόνι επενδυμένο με “οικολογικό δέρμα” και μαρσπιέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό κάνουν λόγο για λανσάρισμα ενός ολοκαίνουριου Niva το φθινόπωρο του 2018 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο “στρατιώτης” που βλέπεις στις φωτογραφίες θα σταματήσει να παράγεται. Λέγεται ότι το αυθεντικό Niva θα συνεχίσει πέρα από τα 40 χρόνια και θα συνυπάρχει με το νέο.

Πηγή: http://enkinisi.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας