επικαιροτητα

Published on 19 Απριλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Απίστευτο: Έσφαξαν όλα του τα πρόβατα για να τον εκδικηθούν!

Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που αιματοκύλησαν ένα ολόκληρο κοπάδι με πρόβατα στην τοπική κοινότητα Αγνάντων του δήμου Ήλιδας το βράδυ της Ανάστασης.

Η είδηση, που έγινε γνωστή ανήμερα το Πάσχα, έχει προκαλέσει σοκ και αποτελεί θέμα συζήτησης παντού, ενώ οι κάτοικοι του χωριού δεν κρύβουν πλέον το φόβο τους, μετά το τραγικό συμβάν.

Συμβάν που δεν έχει προηγούμενο και όλοι αναζητούν απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουν ανακύψει από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό.

Πάγωσε από την εικόνα

Ο 24χρονος Νίκος Γιαννόπουλος το βράδυ της Ανάστασης βρισκόταν με την οικογένειά του και τους συγχωριανούς του στην εκκλησία του χωριού και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εκείνη την ώρα που γινόταν η Ανάσταση του Ιησού κάποια αρρωστημένα μυαλά θα επιδίδονταν σε ανελέητη σφαγή.

Νωρίς το πρωί του Πάσχα ο 24χρονος μετέβη σε βοσκότοπο που διατηρεί έξω από το χωριό, κοντά στην κοινότητα Λουκά, για να αρμέξει τα ζώα του και αυτό αντίκρισε τον πάγωσε. Τα 54 πρόβατα που είχε στο κοπάδι του, κείτονταν σφαγιασμένα στο έδαφος. Πραγματικό σοκ για τον ίδιο και για την οικογένειά του μετέπειτα και τους συγχωριανούς του που ενημερώθηκαν για το αποτρόπαιο συμβάν.

Οι δράστες, γιατί είναι σίγουρο ότι είναι πλέον του ενός, είχαν κλείσει με σύρμα την μία άκρη του βοσκότοπου, είχαν μεταφέρει εκεί όλα τα πρόβατα και τα είχαν σφαγιάσει. Από τα 54 πρόβατα που είχε το κοπάδι τα 51 ήταν ήδη νεκρά, ένα ακόμη πέθανε λίγη ώρα αργότερα και άλλα δύο ήταν χαρακωμένα αλλά ζούσαν.

Μεθοδικά

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες κινήθηκαν βάσει σχεδίου και γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν, αφού για να προσεγγίσει κάποιος το σημείο πρέπει να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δράστες άφησαν το αυτοκίνητό τους σε μία απόσταση 5 με 6 χιλιόμετρα από το βοσκοτόπι, εν συνεχεία έφθασαν πεζοί στο σημείο και αφού χτύπησαν με ένα παλούκι τα δύο σκυλιά που ήταν στο κοπάδι, άρχισαν να σφάζουν τα πρόβατα.

Τα έσφαξαν και χωρίς να αφαιρέσουν ούτε ένα κομμάτι κρέας, αποχώρησαν ανενόχλητοι από το σημείο, αφού ήταν νύχτα και όλοι βρισκόντουσαν στην Ανάσταση, οπότε γνώριζαν ότι δεν θα γίνονταν αντιληπτοί.

«Πήγα την Κυριακή το πρωί να αρμέξω και βρήκα όλα τα ζώα σφαγμένα. Περίμεναν την ώρα της Ανάστασης για να είναι όλοι στην εκκλησία και πήγαν και τα έσφαξαν. Εγώ δεν έχω τίποτα με κανέναν, δεν έχω αντιδικία με κανέναν. Δεν ήταν αντιδικία αυτό, ούτε εκδίκηση, αυτό ήταν ζήλια και αυτό φαίνεται καθώς τώρα όλο το χωριό έχει έρθει να με βοηθήσει» θα πει ο 24χρονος στην ‘Π’.

Οικονομική καταστροφή

Για τον Νίκο Γιαννόπουλο αυτό που συνέβη, πέραν του αποτρόπαιου του πράγματος, σημαίνει οικονομική καταστροφή, αφού περίμενε πολλά από αυτά τα ζώα και η οικονομική ζημιά ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

«Τη φετινή χρονιά θα εσόδευα από αυτά τα ζώα. Περίμενα να πάρω κάτι για να ζήσω και τώρα με καθάρισαν. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο και φυσικά δεν αποζημιώνομαι από τον ΕΛΓΑ γι’ αυτό. Έχουμε πολλές ζωοκλοπές στην περιοχή, αλλά κάτι τέτοιο δεν το είχαμε ζήσει. Ελπίζουμε ότι κάτι θα κάνει η Αστυνομία» ανέφερε ον 24χρονος.

Μήνυση

Από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας ερεύνησε την περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρεθούν δαχτυλικά αποτυπώματα, και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας μετέβησαν στο σημείο μαζί με αστυκτηνίατρο από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου διαπιστώθηκε η σφαγή και δόθηκε εντολή να γίνει καύση των ζώων.

Ο 24χρονος έχει υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο δήμος Ήλιδας και βρίσκεται κοντά στον κτηνοτρόφο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζάρρας.

Καταδίκη

Χθες ο δήμος Ήλιδας εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το συμβάν. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμος Ήλιδας καταδικάζει απερίφραστα την ομαδική σφαγή αμνοεριφίων από αγνώστους το βράδυ της Ανάστασης, στην Τοπική Κοινότητα Αγνάντων Πηνείας. Πρόκειται για μεμονωμένο και πρωτοφανές περιστατικό για την περιοχή μας, που έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση όλων.

Παράλληλα δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι θα συμβάλλουμε –όπου μας ζητηθεί– στις έρευνες των συναρμόδιων υπηρεσιών, για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Πηγή: http://www.patrisnews.com


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας