ειπαν

Published on 15 Μαΐου, 2017 | by Kynoclub

0

Ποια ΄΄στημένα΄΄; Ο Κυνοφιλικός Κοζάνης έκανε Αγώνες Μεγάλης Έρευνας και τον έκλεισαν…

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΛΑΣ (Κυνόφιλος και κάποτε πρόεδρος του ανενεργού και κάποτε πρωτοπόρου Κυνοφιλικού Ομίλου Κοζάνης)

Έγραψε στο διαδίκτυο με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην κυνοφιλία και τον πόλεμο που δέχονται οι περιφερειακοί όμιλοι απο το ΄΄κεντρικό όργανο΄΄ και τους παράγοντες της κυνοφιλίας.

΄΄Δεν αντέχω , θα πω πάλι το παράπονο μου για την περιοχή που ζω, την Κοζάνη και τους υπεύθυνους που δυστυχώς κάποιοι απο αυτούς είναι και μέλη οργανωμένων κυνοφιλικων ομίλων και άλλοι μέλη κυνηγετικών οργανώσεων, που δεν μπορούν να μην υπακούσουν σε εντολές του κεντρικού οργάνου και παραγόντων της <<κυνοφιλίας>> για χάρη των προσωπικών τους φιλοδοξιών που τους απαγορεύει – υπαγορεύει να μην προωθούν την κυνοφιλια.

Είναι λυπηρό σε μια περιοχή που η πεδινή πέρδικα αφθονεί, με τερέν που φιλοξένησαν όλων των ειδών αγώνων και απέδειξαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για τον σκοπό αυτό, να υπάρχει μηδενική κυνοφιλική δραστηριότητα και διωγμός όσων την προσεγγίζουν, και σε περιοχές που δεν υπάρχουν ούτε τερέν ούτε θήραμα να αναπτύσσουν κυνοφιλία με ορτύκια εκτροφής. Μπράβο σε όλους όσους προσπαθούν και ιδιαίτερα στους κυνηγετικούς συλλόγους που στηρίζουν τους ομίλους εργασίας. ΜΠΡΑΒΟ.

-Υ.Γ. Η εποχή που οργανώθηκε η περιφέρεια και αυτός που το κατάφερε αυτό μοιάζουν πλέον σαν όνειρο, μιας και αυτό που συνέβηκε απλά ξεχάστηκε και ο υπαίτιος εκδιώχθηκε.,΄΄

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr: Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Κοζάνης είναι χαρακτηριστική περίπτωση του κυνοφιλικού συγκεντρωτισμού και της παθογένειας της ελληνικής κυνοφιλίας. Τα συμφέροντα ορισμένων ΄΄έπνιξαν΄΄ την προσπάθεια του Σπύρου Μπάλα και όσων υποστήριξαν την αποκέντρωση της αγωνιστικής κυνοφιλίας. Όταν η ΄΄Κοζάνη΄΄ διοργάνωνε Αγώνες, ακόμα και Μεγάλης Έρευνας κάποιοι σημερινοί  …Τιτάνες της κυνοφιλίας δεν είχαν μυρωδιά από Αγώνες.  Διακόσιοι σκύλοι συμμετείχαν τότε σε κάθε αγώνα. Όμως ήταν μακριά από τον Λαγκαδά και κάποιους δεν τους συνέφερε και κυρίως δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κυνοφιλική εξάπλωση που ξέφευγε από το μαντρί τους…  Θελαν και θέλουν την κυνοφιλία ελεγχόμενη και συγκεντρωμένη. Δεν εχει καμια σημασία αν το θήραμα είναι ΄΄στημενο΄΄ ή άγριο. Σημασία έχει να είναι δικό μας το μαγαζί και ελεγχόμενο….

– Η ΄΄ Αυλή΄΄ και η Μαύρη Λίστα περιμένει όσους σηκώνουν κεφάλι. Είτε διοργανώνουν Αγώνες Μεγάλης Έρευνας όπως ο παλαι ποτέ Κυνοφιλικός Κοζάνης είτε πρόκειται για τα ΄΄στημένα΄΄ της Κορινθίας, του Πειραιά ή της Φωκίδας…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας