αγωνες

Published on 16 Μαΐου, 2017 | by Kynoclub

0

Αγώνες Φενεού: Η απάντηση του κυνόφιλου κόσμου στην ΄΄Αυλή΄΄ του ΟΚΑΔΕ

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Μόνο ως λαοθάλασσα,  και ως μια ηχηρή απάντηση απέναντι σε όσους πολεμούν τους τοπικούς κυνοφιλικούς Ομίλους, μπορεί  να χαρακτηριστεί αυτό που έγινε την Κυριακή 14 Μαΐου στον Φενεό Κορινθίας με την υποστήριξη εκατοντάδων κυνόφιλων και του Kynoclub.gr

Πείτε το ΄΄Αντάμωμα΄΄, πείτε το ΄΄Αγώνες΄΄ πείτε το όπως θέλετε… Η ουσία είναι ότι ο κυνοφιλικός κόσμος έδωσε στην κυριολεξία ένα …χαστούκι στο ιερατείο του ΟΚΑΔΕ και του ΚΟΕ που θέλουν τους κυνοφιλικούς Ομίλους, άβολους ανενεργούς και κυρίως υπάκουους και υποταγμένους ….

Μερικές  εκατοντάδες κυνόφιλοι έδωσαν το πάρων είτε ως θεατές είτε ως κυναγωγοί στα μυθικά τερέν του Φενεού δημιουργώντας  μια πραγματική πανηγυρική κυνοφιλική ατμόσφαιρα  στους Αγώνες του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Κορινθίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιάτου. Ενδεικτικό της μαζικότητας είναι το γεγονός πως υπήρξαν συμμετοχές από πολύ μακρινά μέρη με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον νεαρό Κώστα Κασκάνη που ήρθε από την Πάργα στον Φενεό!

Η μαζική συμμετοχή όπως ήταν φυσικό δημιούργησε και αρκετά ευχάριστα προβλήματα με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να βάλλουν …φρένο στις συμμετοχές όταν έφτασαν τις 150 σκύλους!

Όλοι νικητές

Επειδή για πολύ καιρό θα λέμε και θα γράφουμε για αυτό τον αγώνα δεν θα επεκταθούμε εδω για πολύ. Ούτε θα κάνουμε θέμα τους νικητές χωράς βέβαια να μειώνουμε την αξία των διακρίσεων τους. Έτσι και αλλιώς όλοι οι συμμετέχοντες ήταν νικητής μαζί με την κυνοφιλία. Την πραγματική κυνοφιλία όπως την βιώνει ο κάθε κυνόφιλος χωριστά με τα σκυλιά του και σε ανταμώματα και συναγωνισμό με τους ομοιοπαθείς….

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ψυχή του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Κορινθίας μαζί με τους συνεργάτες του κατάφεραν, παρά τις αντιξοότητες και τον πόλεμο που δέχτηκαν, να διοργανώσουν μια ακόμα εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, που θα μείνει αξέχαστη.

Οι κριτές όλοι εξαίρετοι

Κριτές των ανεπίσημων Αγώνων ήταν οι Σωτήρης Κοπανάς, Γιάννης Μαθιόπουλος, Μάριος Λουλουδάκης, Αχιλλέας Γιάππος, Δημήτρης Παχής, Δημήτρης Καπάτος,    και για τις ηπειρωτικές φυλές ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Φυσικά παρών μέσα στα τερέν ηταν και ο παλαίμαχος Κώστας Λάμπρου, κριτής και τέως πρόεδρος του ΟΚΑΔΕ.

Πριν την κανονική διεξαγωγή των αγώνων έγινε παρουσίαση Πόιντερ και Σέττερ που συμμετέχουν σε αγώνες από τους Δημήτρη Παχή, Μάριο Λουλουδάκη και Γιάννη Βάρσο.

Πολύ ενδιαφέρον ήταν όμως και το σεμινάριο που έγινε μια ημέρα πριν στην πόλη του Κιάτου με κύριο ομιλητή τον Αχιλλέα Γιάππο που μίλησε για εκτροφή σκύλων και την δομή της ελληνικής κυνοφιλίας. Ειδικά για το δεύτερο θέμα θα έχουμε να γράψουμε αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα. Αρκεί να σημειώσουμε ότι ο Αχιλλέας απέδειξε με …μαθηματικό τρόπο που δεν σηκώνει αμφισβήτηση ότι η παθογένεια της ελληνικής κυνηγετική κυνοφιλίας οφείλετε στο γεγονός ότι  ελέγχεται και …στραγγαλίζεται από πέντε (5) κριτές-παράγοντες του ΟΚΑΔΕ!  Αρκεί μια ματιά στο βίντεο, από τον Λαγκαδά, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες για να επιβεβαιώσει όσα αναφέρθηκαν στο σεμινάριο του Κιάτου..

Η μαύρη λίστα και ο χαμένος κριτής…

Το μόνο αρνητικό της εκδήλωσης ήταν η απουσία του συμπαθούς κριτή Γιώργου Λαμπρόπουλου από την Αχαΐα που δεν εμφανίστηκε καν. Η απορία πολλών κυνόφιλων ήταν έκδηλη μια και δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση ακύρωσης της παρουσίας του. Πληροφορίες του kynoclub.gr επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι φαντάζονται. Ο συγκεκριμένος κριτής δέχτηκε πιέσεις (τι είδους;) για να μην κρίνει στον συγκεκριμένο αγώνα, αντάμωμα, ΄΄.

Τον κατανοούμε απόλυτα. Άλλωστε όπως λέει και ο παλαίμαχος Νίκος Κατσαρός υπάρχει μαύρη λίστα για όσους δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις…

Κλείνοντας να θυμηθούμε ότι μόλις λίγες ημέρες πριν ο κ Ψυχάρης και η κα Γαλανού, ως διοίκηση του ΚΟΕ, απέρριψαν (έστω και προσωρινά) το αίτημα για αναγνώριση του Κυνοφιλικού Όμιλου Πειραιά με την δικαιολογία ότι οργάνωσε άτυπους αγώνες με ΄΄στημένο΄΄ ορτύκι…

-Άντε και του χρόνου ακόμα περισσότεροι με παράλληλη διοργάνωση και Κλασσικών Αγώνων!

ΔΕΙΤΕ: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Η Black List της Ελληνικής Κυνοφιλίας


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας