ειπαν

Published on 16 Μαΐου, 2017 | by Kynoclub

0

Γ. Ρουμελιώτης: Όσοι πολεμούν τους ανεπίσημους αγώνες θα μείνουν με το ακουστικό στο χέρι!

κείμενο: Γιώργος Ρουμελιώτης

Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Με αφορμή τους Αγώνες που έγιναν στον Φενεό από τον Όμιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Κορινθίας θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις αφού πρώτα  συγχαρώ τους διοργανωτές από τα βάθη της καρδιάς μου. Και όχι μόνο τους διοργανωτές αλλά και τους κυνόφιλους που συμμετείχαν και φυσικά τους κριτές που οι περισσότεροι δεν ήταν πραγματικοί κριτές. Ανάμεσα τους και ο προσωπικός μου φίλος Γιάννης Μαθιόπουλος, ο άνθρωπος που έχει δοξάσει την ελληνική κυνοφιλία περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτή την χώρα.

Οι κριτές στον Φενεό ήταν σπουδαίοι κυναγωγοί που γνωρίζουν πολύ περισσότερο τους σκύλους απο πολλούς κριτές οι όποιοι δυστυχώς …κρύφτηκαν.

Οι ανόητοι πολέμιοι

Ναι το ζούμε και αυτό, το ζήσαμε και εμείς πρώτοι με τους αγώνες του Κυνηγετικού Συλλογου Τρίπολης. Όλοι θυμούνται τι γινόταν στον κάμπο της Νεστανης πριν μερικά χρόνια από εκατοντάδες κυνόφιλους που μας τιμούσαν με την περιουσία τους…. Δυστυχώς τον πόλεμο που σήμερα δέχονται όλοι οι τοπικοί κυνοφιλικοί όμιλοι και οι κυνηγετικοί σύλλογοι,  τον δεχτήκαμε εμείς πρώτοι…

Οι παράγοντες του ΟΚΑΔΕ ξαφνικά διέγνωσαν έναν ανύπαρκτο κίνδυνο και άρχισαν τον πόλεμο εναντίον μας και εναντίον όλων των άτυπων αγώνων. Λες και αυτοί οι άτυποι αγώνες ήταν εχθρικοί απέναντι στην κυνοφιλία… Όχι δεν όταν καθόλου εχθρικοί. Μόνο αυτοί  είδαν έναν ανύπαρκτο κίνδυνο… Ότι δήθεν θα αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο και θα αγοράζει σκύλους απο ψεύτικους πρωταθλητές.

-Πόσο ανόητο ήταν και είναι, αυτό το επιχείρημα; Δεν χρειάζεται να απαντήσω.. Το καταλαβαίνουν όλοι… Θα σημειώσω μόνο ότι δεκάδες κριτές και παράγοντες πέρασαν απο τους Αγώνες της Νεστάνης. Μας τίμησαν και τους τιμήσαμε. Δεν υπήρχε όμως κανένας λόγος να μας πολεμήσουν και να συνεχίζουν τον πόλεμο επειδή απλά αυτοί δεν θέλουν τους αγώνες με τα απελευθερωμένα  ορτύκια. Δεν είναι σωστό να πολεμούν τους αγώνες που έχουν αγκαλιάσει όλοι οι κυνηγοί. Για την ακρίβεια ένιαι κυνοφιλικα και κυνηγετικά  ανήθικο. Τους αγώνες που ΄΄γεμίζουν΄΄  την κλειστή κυνηγετική περίοδο σφυρηλατώντας τις σχέσεις των κυνηγών με τους Συλλόγους και την οργανωμένη κυνοφιλία δεν τους πολεμάς. Τους υποστηρίζεις…

Η Νεστάνη θα ξαναδείξει τον δρόμο

Υποσχόμαστε, αφουγκραζόμενοι  πάντα τους κυνόφιλους κυνηγούς, και ανταποκρινόμενοι στα δεκάδες αιτήματα αναβίωσης των Αγώνων της Νεστάνης ότι θα κάνουμε όσα πρέπει για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και ο πόλεμος όσων αντιδρούν.  Είμαστε εμείς αυτοί που πέρα από τους αγώνες στην Νεστάνη με το απελευθερωμένο ορτύκι, συνδιοργανώσαμε το Πανευρωπαϊκό της Μπεκάτσας το 2012 στην Αρκαδία. Είμαστε εμείς που δαπανήσαμε πολλά χρήματα, άπειρο χρόνο και επιστρατεύσαμε δεκάδες εθελοντές κυνηγούς και θηροφύλακες για την άψογη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού. Δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε επαίνους. Απλά υπενθυμίζουμε την άδολη προσφορά μας. Και όμως δεχτήκαμε πόλεμο για τους ανεπισήμους αγώνες που διοργανώναμε. Δεχτήκαμε πόλεμο όχι από αντικυνηγούς αλλά από κυνηγούς που φορούσαν την προβιά του κυνόφιλικου παράγοντα.

-Συγχαρητήρια λοιπόν στον Κυνηγετικό Σύλλογο του Κιάτου και τον Όμιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Κορινθίας που συνεχίζουν  με εξαιρετικό τρόπο όσα κάναμε εδω και πολλά χρόνια στην Νεστάνη. Θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια,  και το υπόσχομαι αυτό, τόσο ως απλός κυνηγός όσο και ως Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της διοίκησης της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Όπως υπόσχομαι και την αναβίωση των αγώνων της Νεστάνης που με τόσο μίσος κάποιοι πολέμησαν…

Κλείνοντας θα θυμίσω οτι στην Ιταλία γίνονται σε κάθε πόλη, κάθε εβδομάδα, αγώνες με ήμερα ορτύκια. Κάτι θα ξέρουν περισσότερο οι Ιταλοί..

-Και κάτι ακόμα. Σαν παλιός ποδοσφαιριστής γνωρίζω ότι τα ταλέντα βγαίνουν στις γειτονιές και στις αλάνες κάθε χωριού και κάθε πόλης. Εκεί είναι τα φυτώρια των ταλέντων. Και η κυνοφιλία, όπως και το κυνήγι, έχει διαρκή ανάγκη από ανανέωση και από νέα πρόσωπα. Εκεί λοιπόν από στα φυτώρια της Νεστάνης, του Φενεού και οπουδήποτε αλλού γίνονται ανεπίσημοι αγώνες, θα βρεθούν οι νέοι κυνόφιλοι, οι νέοι κυναγωγοί και κάποια σκυλιά αστέρια…

-Όσοι δεν μπορούν ας μείνουν με το ακουστικό στο χέρι να τηλεφωνούν αποτρέποντας και εκβιάζοντας τους κυνόφιλους να μην συμμετέχουν…

-Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας