ερωτησεις

Published on 17 Μαΐου, 2017 | by Kynoclub

0

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλω να αγοράσω ένα κουτάβι Ιρλανδικό Σέττερ

Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι για την απόκτηση κουταβιού ράτσας ιρλανδικού σεττερ και θα ήθελα την συνδρομή σας, στο να με ενημερώσετε/κατευθύνεται για την ύπαρξη επίσημων εκτροφείων της συγκεκριμένης ράτσας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έλειψε η παρουσία σκύλου από την οικογένειά μου και μετά από μια μεγάλη απώλεια ήρθε η στιγμή να αποκτήσω το πρώτο μου σκύλο/φίλο. θα ήθελα να είστε αρωγοί στην προσπάθειά μου για ανεύρεση ενός πιστού φίλου και συντρόφου στο κυνήγι.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά
ΓΜ

Απαντά ο Νίκος Φωτακόπουλος

Τα Ιρλανδικά Σεττερ είμαι μια φυλή διαχωρισμένη ανάμεσα σε σκύλους κυνηγίου και σκύλους εκθέσεων. Είναι λίγα τα άτομα που εξισορροπούν και τις δυο ιδιότητες και σχετικά δυσεύρετα. Θα σας προτείνουμε να ζητήσετε από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος λίστα από δηλωμένες γέννες από εκτροφείς της φυλής. Εσείς θα επιλέξετε με τα κριτήρια που θέλετε κυνηγετικά, μορφολογικά κ.λ.π.

Αυτονόητο είναι ότι θα επιλέξετε κουτάβι  με γενεαλογικό πιστοποιητικό και από γονείς που μπορείτε να τους δείτε και κοινωνικοποιημένο ανάλογα με την ηλικία του.  Μην αγοράσετε σκύλο χωρίς να δείτε τους γονείς και χωρίς να γνωρίσετε τον εκτροφέα. Η αγορά δια αλληλογραφίας μπορεί να κρύβει παγίδες…

Στην περίπτωση που αγοράσετε νεαρό ή ενήλικο Ιρλανδικό η δόκιμη στο πεδίο είναι επίσης απαραίτητη.

Διαβάστε τα σχετικά λινκ από τα οποία μπορείτε να πάρετε πολλές γνώσεις και πληροφορίες

δείτε:  Ιρλανδικό Σέττερ: Κόκκινο σαν… Ferrari!

δείτε:  Πως θα επιλέξουμε κουτάβι…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας