επικαιροτητα

Published on 18 Μαΐου, 2017 | by Kynoclub

0

Απεγκλωβισμός νεαρού ζαρκαδιού από αύλακα

Λίγο πριν της 9:00 το πρωί της Δευτέρας, ο κυνηγός, Παναγιώτης Λιανός, εντόπισε ένα νεαρό ζαρκάδι εγκλωβισμένο στον αρδευτικό τσιμεντένιο αύλακα της περιοχής των Βλαχερνών και ενημέρωσε το γραφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» και την Πυροσβεστική προκειμένου να βρεθεί τρόπος απεγκλωβισμού.

Στο σημείο κατέφθασε αμέσως ο θηροφύλακας, Νικόλαος Σφήκας, δυο οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής, δύναμη της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, της Πυροπροστασίας και της ΔΟΑΚ. Επίσης άμεσα ειδοποιήθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο το ΤΟΕΒ Αράχθου για να διακοπεί η ροή του νερού προς τον αύλακα. Παρόλο που το ύψος του νερού δεν ήταν μεγάλο ώστε να κινδυνεύει, από το φόβο του αντιδρούσε σε κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Η λύση τελικά δόθηκε μετά από αρκετές ώρες με δυο μεγάλων διαστάσεων δίχτυα από το γήπεδο της ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ και τοποθετήθηκαν πάνω και κάτω από τον αύλακα έτσι ώστε να εγκλωβιστεί το άτυχο ζώο και με τη βοήθεια όλων να έρθει στην επιφάνεια.

Μετά τον επιτυχή απεγκλωβισμό η Διεύθυνση Δασών Άρτας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας φρόντισε για την άμεση απελευθέρωσή του στη περιοχή του δάσους πάνω από τη Βλαχέρνα.

Πηγή: https://www.maxitisartas.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας