θεματα

Published on 25 Μαΐου, 2017 | by Kynoclub

0

Γ. ΚΟΠ. Ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή των χουντικών καταστατικών των Κυνηγετικών Οργανώσεων!

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΣΕ κ. Γιώργος Αραμπατζής που παρευρέθηκε στην Γενική Συνέλευση της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Στην πρώτη μετά Μαρκόπουλο Συνέλευση άνοιξαν στόματα και ειπώθηκαν όσα επί χρόνια όλοι σκεπτόντουσαν αλά δεν έλεγαν.  Αναμφίβολα το μήνυμα που βγήκε από αυτή την Συνέλευση είναι η ομόφωνη απόφαση για αλλαγή και εκσυγχρονισμό των καταστατικών των κυνηγετικών οργανώσεων . Καταστατικά τα οποία ο πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου Ζαχάρως κ Χρήστος Πλιάγκος, πολύ σωστά, τα χαρακτήρισε …χουντικά προκαλώντας την αντίδραση του κ Αραμπατζή ο οποίος ζήτησε από τον ομιλούντα να  ανακαλέσει κάτι που βέβαια  δεν έγινε.

-Εντυπωσιακή και με επιχειρήματα ήταν και η τοποθέτηση του κ Γιώργου Ρουμελιώτη, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης, ο όποιος αναφέρθηκε στην συρρίκνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας σε χώρο, χρόνο και θηρεύσιμα είδη. Παράλληλα με δεικτικό τρόπο ΄΄κάρφωσε΄΄ την κυνηγετική ηγεσία η οποία παρουσιάζει κάθε χρόνο ως …επιτυχία την υπογραφή της ρυθμιστικός απόφασης ενώ καταδίκασε την λογική και τις πρακτικές όσων έχουν επιλέξει τον ρόλο του κυνηγοπατέρα.

-΄΄Δεν είναι δυνατόν ο κυνηγετικός κόσμος να παραμένει επι δεκαετίες αιχμάλωτος των ιδεοληψιών του εκάστοτε Υπουργού΄΄ τόνισε καταχειροκροτούμενος ο κ Ρουμελιώτης ενώ συμπλήρωσε πως ΄΄είναι τραγικό το γεγονός ότι από  300.000 κυνηγούς έχουμε απομείνει μόνο 175.000΄΄!

Οι …γαλαζοαίματοι

-Είναι η πρώτη φορά που τέθηκε με τόσο επιτακτικό τρόπο το θέμα της αλλαγής των καταστατικών και ασφαλώς σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε ρόλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γ ΚΟΠ, όπως και άλλες Ομοσπονδίες, με την υποχρεωτική εντοπιότητα των μελών της διοίκησης.  

Αξίζει να σημειώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν το δημοκρατικό έλλειμμα των καταστατικών των Ομοσπονδιών  (και της ΚΣΕ) που επιβάλει τα αξιώματα της διοίκησης να τα κατέχουν μόνο όσοι έχουν μόνιμη κατοικία στην έδρα της Ομοσπονδίας! Απίστευτο και όμως αληθινό!  Με λίγα λόγια ο Πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και ο ταμίας πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην Πάτρα όπου βρίσκεται η έδρα της Γ ΚΟΠ. Έτσι ακόμη και αν εκλεγούν αποκλειστικά υποψήφιοι εκτός Πατρών δεν θα μπορούν να αναλάβουν τα αξιώματα! Το ίδιο πρόβλημα βέβαια υπάρχει σε όλες τις Ομοσπονδίες! Απίστευτο και όμως αληθινό…

-Η μέχρι πριν μερικούς  μήνες κατοχή της προεδρικής καρέκλες από τον αείμνηστο Κώστα Μαρκόπουλο  (επι 20ετια πρόεδρος) δεν επέτρεπε να ανοίξει η συζήτηση αλλαγής των καταστατικών. Όμως οι τελευταίες  εξελίξεις (παραίτηση Κατσίκα κ.λ.π. ) κάνουν πλέον επιτακτική την ανάγκη του εκδημοκρατισμού των κυνηγετικών οργανώσεων  και κατάργησης  των προνομίων των …γαλαζοαίματων κυνηγοσυνδικαλιστών που παραμένουν στις καρέκλες ακόμα και για 35 χρόνια! Χαρακτηριστικό  παράδειγμα ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ Μπαλατσός. Πραγματικά ….Αθάνατος!

.. Ανάλογη μακροημέρευση στις καρέκλες της Γ ΚΟΜΑΘ έχουν οι ….εναλλασσόμενοι κ. Καλογεράκος, Πολυχρόνης όπως και ο κ Νίκος Σταθόπουλος της Δ ΚΟΣΕ.  Και επειδή μια καρέκλα ποτέ δεν φτάνει σύμφωνα με τα χουντικά καταστατικά οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών είναι ταυτόχρονα και μέλη  της διοίκησης της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.  Πραγματικοί …γαλαζοαίματοι! Το αστείο είναι οτι ένας πρόεδρος τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου εκλέγεται με εκατοντάδες, ή και χιλιάδες ψήφους, ενώ αντίθετα οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών και της ΚΣΕ με  μόλις 12 έως 45 ψήφους!

-Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις οι εκλογές είναι μια τυπική διαδικασία αφού δεν υπάρχουν καν άλλοι υποψήφιοι πέρα από τον μόνιμο κάτοχο της καρέκλας διότι το ΄΄παιχνίδι΄΄ είναι κ των προτέρων χαμένο. Όπως ακριβώς συμβαίνει  με την  καρέκλα  του προέδρου της ΚΣΕ. Επί 2Ο και πλέον χρόνια υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, (ο κ Παπαδόδημας), για την εκπροσώπηση 175.000 κυνηγών , που στην αρχή της εικοσαετίας  του, ήταν 300.000!.  

-Βέβαια η αλλαγή των καταστατικών δεν είναι  άσχετη από κάποια οικονομοδιαχειριστικά προβλήματα που δημιουργούνται  εξ αιτίας της μονιμότητας των διοικούντων. Είναι άλλωστε γνωστά όσα έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν για τα οικονομικά της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και κάποιων ακόμα  Κυνηγετικών Οργανώσεων.

-Τι είπατε;

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας