επικαιροτητα

Published on 25 Μαΐου, 2017 | by Kynoclub

0

Συνεχή τα τροχαία περιστατικά με ζαρκάδια στην Εγνατία Οδό. Και άλλο νεκρό ζαρκάδι στο τμήμα Κοζάνης-Νίκης

Συνεχή τα τροχαία περιστατικά με ζαρκάδια στην Εγνατία Οδό. Και άλλο νεκρό ζαρκάδι στο τμήμα Κοζάνης-Νίκης.
Συνεχή είναι τα περιστατικά με τα τροχαία ατυχήματα και τους θανάτους ζαρκαδιών στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Κοζάνης-Νίκης. Νέο τροχαίο σημειώθηκε και πάλι τα ξημερώματα της 23/5/2017 στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης του Δήμου Κοζάνης, στον κάθετο άξονα προς Νίκη Φλώρινας, με αποτέλεσμα τη θανάτωση ενός θηλυκού ζαρκαδιού.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, από μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας. Ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας, όπως όφειλε, αφού ενημέρωσε το Δασαρχείο Κοζάνης έσπευσε στο σημείο μαζί με τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας και παράλαβαν το νεκρό ζαρκάδι το οποίο και μετέφεραν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για περαιτέρω ενέργειες.
Να σημειωθεί ότι η περίφραξη της οδού διπλής κατεύθυνσης στο τμήμα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας σε πολλά σημεία είναι ανοιχτή και το συρματόπλεγμα έχει αφαιρεθεί , για να γίνει προφανώς περίφραξη σε κτήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την είσοδο στην οδό ειδών της άγριας πανίδας με κίνδυνο την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων που όπως διαπιστώνεται συμβαίνει τακτικά θέτοντας σε κίνδυνο οδηγούς και ζώα.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης ζητά την προσοχή της αρμόδιας ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ώστε να διορθωθούν οι ατέλειες στην περίφραξη της εθνικής οδού.


Πηγή: http://www.hunters.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας