θηροφυλακή

Published on 2 Ιουνίου, 2017 | by Kynoclub

0

ΒΝΤΕΟ: Στο αυτόφωρο για λαθροθηρία με δίχτυα!

ην Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Λεωνίδας Θεοδωρόπουλος, με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Ακράτας, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία, εντόπισε στην θέση «Παλιοκάλυβα» στην παραλία Πορρωβίτσας του Δήμου Αιγιαλείας ένα δίχτυ μήκους 6 μέτρων και ύψους 2 μέτρων, στηριγμένο πάνω σε δύο πτυσσόμενους πασσάλους με σκοπό την σύλληψη πτηνών.
Στο δίχτυ ήταν παγιδευμένα 4 κοτσύφια και ο Θηροφύλακας αφού ενημέρωσε το Α.Τ. Ακράτας περίμενε στο σημείο μήπως εμφανιστεί ο δράστης. Πράγματι το μεσημέρι εμφανίσθηκε ένα άτομο, πλησίασε το δίχτυ και με βιαστικές κινήσεις προσπάθησε να απεγκλωβίσει τα πτηνά και να τα τοποθετήσει στον δικτυωτό σάκο που έφερε μαζί του.
Αμέσως προέβη στην σύλληψη του δράστη και με την συνδρομή της αστυνομίας η οποία ήρθε άμεσα ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του, τα παράνομα μέσα κατασχέθηκαν, ενώ τα πτηνά απελευθερώθηκαν όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Θήρας.
Είναι σαφές ότι το έργο και η προσφορά της Θηροφυλακής στην κατεύθυνση της προστασίας της άγριας πανίδας, δεν σταματά με την λήξη της κυνηγετικής περιόδου, ενώ οι Θηροφύλακες αποτελούν μόνιμη ασπίδα του φυσικού μας περιβάλλοντος γενικότερα.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας