θηροφυλακή

Published on 6 Ιουνίου, 2017 | by Kynoclub

0

Τρυγόνια: Ολοκλήρωση θηροφύλαξης των Νήσων Στροφάδων

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου πραγματοποίησε για 17η συνεχόμενη χρονιά την φύλαξη και την προστασία των νήσων Στροφάδων από κάθε επίδοξο λαθροθήρα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τις ιδανικότερες συνθήκες ξεκούρασης για τα αποδημητικά πουλιά που φθάνουν εκεί. Από τότε που οι Κυνηγετικές Οργανώσεις δημιούργησαν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και ανέλαβαν την φύλαξη των νήσων Στροφάδων, κανένας ασυνείδητος λαθροθήρας δεν τόλμησε καν να σκεφθεί την αποβίβασή του εκεί. 

Η φετινή παρουσία των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων στα συγκεκριμένα νησιά διήρκεσε ένα μήνα (10 Απριλίου – 10 Μαΐου) με εναλλασσόμενα εβδομαδιαία διμελή γκρουπ, υπήρξε ουσιαστική προστασία των πουλιών όπως και τις προηγούμενες χρονιές και κανένας δεν επιχείρησε να προσεγγίσει τους συγκεκριμένους βιοτόπους. Στην προσπάθειά μας αυτή, η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου ήταν ουσιαστικοί αρωγοί, καθώς η βοήθειά τους και η συμπαράστασή τους στο δύσκολο έργο μας ήταν αμέριστη.
Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έμπρακτα αποδεικνύουν με τα εντεταλμένα τους όργανά ότι συμβάλλουν ουσιαστικά και ανιδιοτελώς στη προστασία του θηράματος και της φύσης όπου και όποτε απαιτείται, φροντίζοντας για την τήρηση των νόμων που αφορούν την προστασία και την αειφορία του θηραματικού πλούτου της χώρας μας. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι για μια ακόμα χρονιά οι Δασικές Υπηρεσίες δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής σε αυτήν την προσπάθεια. Ευελπιστούμε ότι μελλοντικά και οι κρατικές υπηρεσίες θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή καθώς η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία της φύσης και της άγριας πανίδας αποτελεί πρωτίστως υποχρέωση της πολιτείας αλλά εν τέλει και ιερό καθήκον όλων μας.

– Ο Πρόεδρος – 
 Παπαγεωργόπουλος Θεόδωρος

– Ο Γ. Γραμματέας –
Κατσίκας Γεώργιος

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας