θηροφυλακή

Published on 13 Ιουνίου, 2017 | by Kynoclub

0

….Αλεξίσφαιροι οι θηροφύλακες της Πελοποννήσου.

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Είναι γνωστό ότι  θηροφύλακες εκτελούν τα καθήκοντα τους άοπλοι κάτι που σημαίνει ότι είναι διαρκώς εκτεθειμένοι  απέναντι στις διαθέσεις του κάθε ελεγχόμενου. Πάμπολλες  είναι οι περιπτώσεις στις οποίες αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από λαθροθήρες, και κάθε λογής οπλοφόρους,  και δεκάδες οι περιπτώσεις που έχουν δεχτεί πυροβολισμούς αυτοί και τα οχήματα τους.

Η δολοφονία του αξέχαστου Θοδωρή Παπασπυρόπουλου θηροφύλακα απο την Αμαλιάδα, είναι ενδεικτική των κινδύνων που αντιμετωπίζουν όλοι οι θηροφύλακες (και οι δασικοί) στην προσπάθεια τους να  προστατέψουν θηράματα και περιβάλλον.

Η διοίκηση της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου έστω και με σημαντική καθυστέρηση …θωράκισε τους 47 Ομοσπονδιακούς  με αλεξίσφαιρα γιλέκα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 12 Ιουνίου στην Τρίπολη.

Στην εκδήλωση παράδοσης των γιλέκων παρέστησαν  μέλη της διοίκησης της  Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με επί κεφαλής τον πρόεδρο κ Θεόδωρο Παπαγεωργόπουλο ,  ο κ. Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  ο κ. Γιώργος Ρουμελιώτης  Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου & Μέλος διοίκησης της Γ ΚΟΠ, ο κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας Αντιπεριφερειάρχης,  η κ. Εύη Τατούλη πολιτευτής Αρκαδίας, ο κ. Θεόδωρος Καραλής αντιδήμαρχος Τρίπολης, ο κ. Λάμπρος Κατσαντώνης διοικητής Ασφαλείας Τρίπολης, ο κ.  Γεώργιος Σπαράγγης Υποδιοικητής Ασφαλείας Τρίπολης, ο κ Αδαμόπουλος Γεώργιος  Πρόεδρος Μεθυδρίου Τρίπολης,  ο κ Βαγγέλης  Χριστοφόρου μέλος της διοίκησης της Γ. ΚΟΠ, ο κ.  Γιώργος Αραμπατζής Γ. Γραμματέας ΚΣΕ, πρόεδροι και εκπρόσωποι Κυνηγετικών Συλλόγων και σχεδόν όλοι οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Πελοποννήσου.

Στην ομιλία του ο κ Γιώργος Ρουμελιώτης τόνισε την σπουδαιότητα του έργου της Θηροφυλακής η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε αποτελεί την μεγαλύτερη ΄΄κατάκτηση΄΄ της Κυνηγετικής κοινότητας. Ο Περιφερειάρχης κ Πέτρος Τατούλης μιλώντας επι μακρόν εξέφρασε την συμπαράσταση  του στην Κυνηγετική Ομοσπονδία και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου ενώ ζήτησε προτάσεις που θα υλοποιηθούν μέσα απο θεματικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προστασία της φύσης.

Η κυρία Εύη Τατούλη για μια ακόμα φορά εξήρε την πρόσφορα των κυνηγών δηλώνοντας παράλληλα την υποστήριξη της σε κάθε προσπάθεια που εχει ως στόχο την αειφορία και την διατήρηση των παραδόσεων και των αξιών της υπαίθρου.

Ιδιαιτέρα συγκινητική ήταν η στιγμή που κρατήθηκε σιγή στην μνήμη του θηροφύλακα  Θοδωρή Παπασπυρόπουλου  και του Κώστα Μαρκόπουλο πρόεδρου της Γ ΚΟΠ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση των γιλέκων και αφού προηγουμένως ο ο κ. Λάμπρος Κατσαντώνης διοικητής Ασφαλείας Τρίπολης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο είναι κατασκευασμένα και την ορθή χρήση τους.

Ας ευχηθούμε ότι θα είναι …αχρείαστα  και ότι ποτέ πια δεν θα βρεθεί άνθρωπος να σηκώσει όπλο κατά θηροφύλακα!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας