επικαιροτητα

Published on 2 Ιουλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές στα Δάση – μέτρα πρόληψης .

Πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών.

Νομίζω πώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβουμε εμείς οι δασικοί αλλά και κάθε πολίτης τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει αυτές τις μέρες για εκδήλωση πυρκαγιών στα δασικά οικοσυστήματα, ο οποίος όσο συνεχίζονται αυτές οι συνθήκες θα αυξάνεται και θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες που θα “πιάσουν τα μελτέμια” .

Ούτε και χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση των προγνώσεων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για να κατανοήσουμε αυτό τον κίνδυνο και τις συνέπειες μιας καταστροφικής πυρκαγιάς στα δάση και την οικονομία μας .

Μερικές μέρες πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ξήρανση της καυσίμου ύλης, μείωση της υγρασίας του αέρα και αύξηση της έντασης των ανέμων, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης κινδύνου που όλοι μας γνωρίζουμε.

Επομένως για κανένα λόγο δεν ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο (κάτι που εξάλλου απαγορεύει και ο σχετικός νόμος για τη δασοπροστασία), για κανένα λόγο κατά την άσκηση των καθηκόντων μας δεν επιτρέπουμε να ανάβει κάποιος φωτιά και για κανένα λόγο, όταν αντιληφθούμε κάποια μικρή εστία, δεν την αφήνουμε να εξελιχθεί .

Η πατρίδα μας έχει πληρώσει πολύ σκληρά την αμέλεια ή την απρονοησία κάποιων που δεν υπολόγισαν τα παραπάνω και προξένησαν μεγάλες καταστροφές στα δάση και τις περιουσίες συμπολιτών τους . Μην ξεχνάμε τα θύματα που θρηνήσαμε στις μεγα -πυρκαγιές του έτους 2007 και 2009, μην ξεχνάμε τις τεράστιες απώλειες του φυσικού μας πλούτου. Μην ξεχνάμε τέλος ότι και η ανθρώπινη δυνατότητα πυρόσβεσης, περιορίζεται λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Επομένως αυτές τις δύσκολες μέρες, ας συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα σαν πολίτες και ας βοηθήσουμε τον Κρατικό Μηχανισμό (Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες κλπ) να αντεπεξέλθει σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς προλαμβάνοντάς τες και μειώνοντας την πιθανότητα κάποιου δυσάρεστου συμβάντος.

Ν.Μ

ΥΣ. Παρακαλώ κοινοποιήστε το !!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας