επικαιροτητα

Published on 4 Ιουλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Επικήρυξη 1.500 ευρώ για τους δολοφόνους ελαφιού από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αχαρνών

Με ένα σύντομο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών καταδικάζει και επικηρύσσει με 1.500 ευρώ τους λαθροθήρες-δολοφόνους ελαφιών.

Αφορμή στάθηκε το τελευταίο περιστατικό, που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Ιουνίου στη περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Κυπριανού στη Φυλή, με νεκρό ένα θηλυκό ελάφι.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαρνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης 28ης Ιουνίου και με αφορμή την αποτρόπαια πράξη για πολλοστή φορά θανάτωσης ελαφιού –το συγκεκριμένο ζώο ήταν θηλυκό σε αναπαραγωγική ηλικία–, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Ιουνίου στην περιοχή που βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγ. Κυπριανού στη Φυλή, καταδικάζει ομόφωνα τους ασυνείδητους οπλοφόρους και τους επικηρύσσει δίνοντας το ποσό των 1.500,00€ σε αυτόν του οποίου οι πληροφορίες οδηγήσουν στη σύλληψη των λαθροθήρων, δολοφόνων ελαφιών».

Στον ορεινό όγκο του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας υπάρχουν, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή (2015), 590 κόκκινα ελάφια (Cervus elaphus) και είναι ο πιο ακμαίος πληθυσμός της χώρας. Το συγκεκριμένο είδος ζούσε σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα, ωστόσο μέσα σε λίγες δεκαετίες οι πληθυσμοί του συρρικνώθηκαν σε τέτοιον βαθμό ώστε το είδος να θεωρείται πλέον «κρισίμως κινδυνεύον», σύμφωνα με το Κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας (Αθήνα, 2009). Επίσης, κόκκινα ελάφια παρατηρούνται (σε μικρότερο πληθυσμό) στην ορεινή περιοχή της Ροδόπης.

Πηγή  : http://www.pontos-news.gr/

  • Με πληροφορίες από το wwf.gr.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας