θεματα

Published on 7 Ιουλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Είναι βλακώδες να μην παίρνουμε στα σοβαρά την ασφάλιση μας ως κυνηγοί.

κείμενο: Δημήτρης Ευμοιρίδης

φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Η υποκρισία δεν θεραπεύει, απλά σε υποβαθμίζει.

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», «ότι σπέρνεις αυτό θερίζεις» και πολλές άλλες σοφές λαϊκές παροιμίες, εάν κανείς τις λάβει υπόψη, τότε είναι βέβαιο ότι θα μπορεί πολύ ποιο ανώδυνα να αντιμετωπίσει τις όποιες απρόσμενες δυσκολίες. Για να γίνω σαφής και να μην νομίσει κανείς ότι από την ζέστη λάλησα, ξεκίνησα με τις παροιμίες αυτές για καλύτερη προσέγγιση του θέματος.

Διάβασα προ ολίγου έναν διάλογο μεταξύ συναδέλφων κυνηγών με θέμα το ασφαλιστικό συμβόλαιο που πρόκειται να κάνει ο σύλλογος τους ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου , σε ότι αφορά τις παροχές, το ασφάλιστρο και γενικά τι πρέπει και δεν πρέπει. Μου ήταν αδύνατον να το αφήσω ασχολίαστο γιατί δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των ΔΣ των συλλόγων ταυτίζεται με την άποψη των συγκεκριμένων συναδέλφων.

Το ρεζουμέ της συζήτησης τα δέκα λεπτά διαφοράς του ασφαλίστρου. Ό ένας μιλούσε για ενενήντα λεπτά και ο άλλος για ογδόντα λεπτά ασφάλιστρο το χρόνο. Τα κοσμητικά επίθετα στις λεκτικές επιθέσεις ο ένας προς τον άλλον είχαν τον πρώτο λόγο, η απαξίωση της ασφάλειας στον υπέρτατο βαθμό, οι επιχειρηματολογίες που χρησιμοποιούσαν ήταν για γέλια και για κλάματα και δυστυχώς και οι δύο συνάδελφοι μέλη διοικητικών συμβουλίων.

Με αίσθημα ευθύνης

Είναι αλήθεια λυπηρό αγαπητοί «συνάδελφοι» να γίνεται τέτοιου είδους υποβαθμισμένος διάλογος, δεν έχετε το δικαίωμα να υποβαθμίζεται τον Έλληνα κυνηγό, αλλά και ούτε να κατακρίνετε τους πάντες για να ικανοποιήσετε τον ψευτοεγωισμό και τα κόμπλεξ που σας διακατέχουν.

Θα πρέπει όλοι μας όταν αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με την διοίκηση να μας διακατέχει το αίσθημα ευθύνης, να έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις και βέβαια την ικανότητα . Λυπάμαι ειλικρινά για την σέρτικη κριτική μου, πιστεύω ότι είναι η ηπιότερη που μπορούσα να κάνω τούτη την ώρα.

Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς όταν χάσει ένας συνάδελφος την ζωή του κατά την διάρκεια της κυνηγετικής του δραστηριότητας , πέραν του ότι χάνεται η ζωή ενός ανθρώπου, πόσα άλλα προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν στην οικογένεια; Δυστυχώς πολλά τα παραδείγματα, ορφανά παιδιά και χήρες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα να προσπαθούν να επιβιώσουν και ο σύλλογος με κάποια λαχειοφόρο αγορά να έχει την ψευδαίσθηση ότι λύνει το οικονομικό πρόβλημα;

Η πολιτεία έθεσε κατώτερο υποχρεωτικό κεφάλαιο για Θάνατο, ΜΟΑ, ΜΜΑ, το ποσό των 15.000,00€ χωρίς περιορισμό προς τα επάνω. Αυτό το κεφάλαιο έχει κόστος περίπου 1 ευρώ, ξέρετε εάν το κεφάλαιο γίνει πχ 100.000,00€ πόσο είναι το ασφάλιστρο; Δεν είναι περισσότερο από 4 ευρώ, δεν είναι ντροπή συνάδελφοι να συζητάμε για οικονομική κρίση και πράσινα άλογα; Επιτέλους ας σταματήσουμε την υποκρισία και τους στρουθοκαμηλισμούς.

Η οικονομική κρίση αναμφίβολα υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, όμως μην μπερδεύουμε τα σύκα με τα φύλα. Είναι τρελό, είναι βλακώδες το να χρησιμοποιεί κάποιος ως επιχείρημα την οικονομική κρίση, για να αποφύγει ένα ασφάλιστρο 4 ευρώ κόστος τον χρόνο για κάλυψη κεφαλαίου 100.000,00 ευρώ σε περίπτωση Θανάτου από ατύχημα η μόνιμης ολικής αναπηρίας από ατύχημα ή μόνιμης μερικής αναπηρίας ενός συναδέλφου κατά την κυνηγετική του δραστηριότητα, όταν σε μία κυνηγετική του έξοδο δαπανά πάνω από πενήντα ευρώ.

Καλό είναι κάπου – κάπου όταν δημιουργούμε ένα επιχείρημα να κοιτάζουμε και στον καθρέφτη, ίσως μας βοηθήσει.

ΔΕΙΤΕ: Κυνηγετικός Εμφύλιος στην Θεσσαλία για την επιλογή ασφαλιστικών εταιριών και παροχών!

ΔΕΙΤΕ: Τα Διοικητικά Συμβούλια των Κυνηγετικών οργανώσεών δεν είναι ευκαιριακοί χώροι για προσωπική του καταξίωση και φιλοδοξίες


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας