τρυγονι

Published on 13 Ιουλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Το όπλο και η τουφεκιά για το τρυγόνι

κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Για το κυνήγι του τρυγονιού στο καρτέρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε αυτογεμές (καραμπίνα) είτε δίκαννο που μπορεί να είναι πλαγιόκαννο ή σουπερποζέ. Σε κάθε περίπτωση το υπερβολικό βάρος του όπλου είναι περιττό ειδικά αν ξεπερνά τα 3.5 κιλά. Το μήκος της κάνης είναι ιδανικό να φτάνει τα 71 εκ ή και μεγαλύτερο. Το μισό τσόκ (***) είναι η καλύτερη επιλογή ενώ για το δίκαννο η επιλογή για την δεύτερη κάνη πρέπει να είναι η στενότερη σύσφιξη (**).

Τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε είναι καλύτερο να έχουν γόμωση με 33-34 γρ. σκάγια. Οι μεγαλύτερες γομώσεις δεν ωφελούν στο τρυγόνι ενώ θα μας επιβαρύνουν, πέρα από το υψηλότερο  κόστος, και με ….πονοκέφαλο στην περίπτωση που ρίξουμε πολλές τουφεκιές.

Ένα σημαντικό στοιχείο στο κυνήγι του τρυγονιού είναι η προσκόπευση. Ο υπολογισμός της είναι θέμα προπόνησης, εμπειρίας και σωστής τοποθέτησης του σώματος μας. Πρέπει να έχουμε άνεση κινήσεων και να μην μας …καταπιέζει το στενάχωρο καρτέρι. Χρειάζεται ψυχραιμία και ήρεμη αλλά γρήγορη αντίδραση και επώμιση όταν το τρυγόνι μπει στα όρια βολής.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας