επικαιροτητα

Published on 17 Ιουλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Mαθητική άδεια κυνηγίου για ανήλικους άνω των 14 ετών!

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο που αφορά την παραχώρηση άδειας κυνηγίου σε 14χρονους. Πρόκειται για μια καινοτομία η οποία κρίνεται από την Κυβέρνηση απαραίτητη αφού θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους κυνηγούς να αποκτήσουν κυνηγετική παιδεία.

Το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών προνοεί ότι όσοι 14χρονοι αποκτήσουν άδεια θα πρέπει να περάσουν από επιμορφωτικά μαθήματα τόσο στη χρήση των όπλων όσο και στην εκμάθηση της φύσης των πτηνών. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξουν τέσσερεις σειρές μαθημάτων. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει κάποιος 14χρονος κυνήγι εφόσον περάσει η νομοθεσία θα πρέπει να είναι: Η συνοδεία από συγγενή πρώτου βαθμού ή από εξουσιοδοτημένο άτομο από την οικογένειά του.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα παραδίδεται η άδεια κυνηγίου έναντι του ποσού των 20 ευρώ.

Γιατί άδεια κυνηγίου σε ανήλικους

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Θήρας Πέτρος Αναγιωτός  μιλώντας στο onlycy,  εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοσχέδιο για την παραχώρηση άδειας κυνηγίου σε 14χρονους.

Όπως είπε, πάρα πολλοί νεαροί είναι κυνηγοί ή συνοδεύουν τον πατέρα τους στο κυνήγι και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν θα δρουν ανεξέλεγκτα. Όπως ειπε, «εάν δεν υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες δεν θα συναινούσαμε στην κατάθεση του νομοσχεδίου. Ο κ. Αναγιωτός επισήμανε ότι στο εξωτερικό και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει όριο στην ηλικία κατοχής άδειας κυνηγίου.

Εξώδικες ποινές

Μέσα από το νομοσχέδιο προκύπτει και η εξώδικη ρύθμιση αδικημάτων του κυνηγίου όπως τα ξόβεργα (γίνεται αναφορά για εξώδικο πρόστιμο 10 ευρώ) και τη θανάτωση αγρινού (γίνεται αναφορά σε εξώδικη ρύθμιση 5000 ευρώ).

Πηγή: http://www.offsite.com.cy/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας