επικαιροτητα

Published on 18 Ιουλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ελληνική αστυνομία: Κατάσχεση 113 κυνηγετικών όπλων σε ένα μόνο μήνα!

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 113 κυνηγετικά όπλα κατασχεθήκαν από την Ελληνική Αστυνομία μέσα σε ένα μόνο μήνα! Αυτά τα όπλα κατασχέθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας τον Ιούνιο του 2017 και σχεδόν στο σύνολό τους βρίσκονταν στα χέρα ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με την κυνηγετική δραστηριότητα.  Στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάσχεση των όπλων ήταν η συνεχεία συλλήψεων για παράνομες δραστηριότητες όπως διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, κλοπές κ.λ.π.  Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να αφορούσαν και ληγμένα δελτία κατοχής.

Όμως ο όρος ΄΄κυνηγετικό όπλο΄΄ δυστυχώς παραπέμπει σε κυνηγούς και κυνήγι με αποτέλεσμα έστω και από …καραμπόλα να δημιουργείται στην κοινή γνώμη ένας λανθασμένος συσχετισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας και των κυνηγών με την παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων… Ακούσατε η διαβάσατε ποτέ  η ανακοίνωση της αστυνομίας ή τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ να μέλανε για σκοπευτικά όπλα; Μάλλον πότε. Όλα ΄΄βαφτίζονται΄΄ κυνηγετικά με εξαίρεση τα Καλάσνικωφ και τα …όπλοπολυβόλα!

-Μήπως οι κυνηγετικές οργανώσεις πρέπει να κάνουν κάτι  (και) προς αυτή την κατεύθυνση;

Λεπτομέρεια: Τον ίδιο μήνα εκτός απο τα κυνηγετικά όπλα κατασχεθήκαν και 96 υποπολυβόλα-πολεμικά τυφέκια, πιστόλια-περίστροφα, replica, κρότου κ.λπ.:

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας