θεματα

Published on 18 Ιουλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ποιοι δεν θέλουν την ηλεκτρονική κυνηγετική άδεια;

κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Ίσως το αρχαιότερο κρατικό έγγραφο  να είναι το ΄΄βιβλιάριον  θήρας΄΄.   Ένα έγγραφο που δεν έχει αλλάξει καθόλου τα τελευταία 50 χρόνια,  ίσως και πολύ περισσότερα. Ο  υπογράφων  αυτό το κείμενο παραθέτει την φωτογραφία  της …δεύτερης κυνηγετικής  αδείας του που εκδόθηκε το 1976 (η πρώτη ήταν το 1975) καθώς και την τελευταία άδεια που εκδόθηκε  το 2016 !

.Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι στο χρώμα του εξωφύλλου που από  μπλε έγινε λευκό. Κατά τα άλλα παραμένει πάντα ίδιος  ο …πρωτόγονος τρόπος με τον οποίο συμπληρώνονται τα στοιχεία του ….πελάτη. Είναι και αυτή η ΄΄λεπτομέρεια΄΄  μια ένδειξη για το πως αντιμετωπίζει η πολιτεία (και η κυνηγετική ηγεσία) την κυνηγετική δραστηριότητα.

Καμία βελτίωση, για περισσότερο από μισό αιώνα, και μια παγιοποιημένη  πρωτόγονη διαδικασία έκδοσης που είναι εμφανέστατη  στο βιβλιάριο θήρας….

Και δεν είναι μόνο αυτό… Όποιος τολμήσει να μιλήσει για ηλεκτρονική έκδοση αντιμετωπίζεται περίπου ως ιερόσυλος ή πονηρός επενδυτής που θέλει να καταστρέψει το ΄΄ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι΄΄  και να το ρεζερβοποιήσει.  Τέτοια επιχειρήματα από τους αιώνιους κυνηγοπατέρες και τα  παπαγαλάκια του συστήματος που τρέφει και εκτρέφει παρανομίες…

-Ποιους εξυπηρετεί το υπάρχον σύστημα έκδοσης;

Σίγουρα τα …τρωκτικά.  Είναι γνωστό το προπέρσινο σκάνδαλο   με Κυνηγετικό Σύλλογο της Πελοποννήσου. Δεκάδες άδειες ενώ είχαν πληρωθεί κανονικά από τους κυνηγούς αποδείχτηκαν πλαστές μια και τα χρήματα δεν έφταναν ποτέ στα δημόσια ταμεία αλλά κατέληγαν σε ιδιωτικές τσέπες.   Αυτή ήταν μια από τις περιπτώσεις που πήραν δημοσιότητα. Πόσες είναι άραγε οι περιπτώσεις τις οποίες δεν μάθαμε ποτέ; Ας μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο χρήμα όταν το διαχειρίζονται ιδιώτες είναι …πειρασμός!

Μια ακόμη εκλεκτή κατηγορία που εξυπηρετεί το υπάρχον σύστημα έκδοσης άδειων είναι …οι λαθροθήρες. Πόσοι είναι άραγε αυτοί οι οποίοι ενώ τους έχει κατασχεθεί η κυνηγετική άδεια εκδίδουν νέα σε Σύλλογο άλλη περιοχής; Από την στιγμή που δεν γίνεται διασταύρωση  στοιχείων και ο κυνηγός δεν έχει ένα μοναδικό αριθμό μητρώου είναι λογικό η κατάσταση να είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη.

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει ενός φορέας, ούτε καν η ΚΣΕ ή το Υπουργείο, που να έχουν  δώσει (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) στην δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό αδειών που εκδόθηκαν και  τα  εισπραχθέντα χρηματικά ποσά….

Ας μην γελιόμαστε. Το υπάρχον σύστημα έκδοσης μπάζει από παντού. Όμως  εξυπηρετεί τα μέγιστα τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και το κυνηγετικό κατεστημένο. Από την μια ο πολιτικός προϊστάμενος δεν αγγίζει τίποτα από το υπάρχων καθεστώς, εξασφαλίζοντας  αντισταθμιστικά οφέλη όπως είναι η προσβασιμότητα σε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα και δεξαμενή ψήφων, και από την άλλη οι  επαγγελματίες κυνηγοσυνδικαλιστές,  εξασφαλίζουν την αιωνιότητα τους μέσω των εκδοτηρίων αδειών (Συλλόγων)  που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχους εκλέκτορες… Εκλέκτορες  που τους επανεκλέγουν επί δεκαετίες στις καρέκλες των Ομοσπονδιών και της ΚΣΕ με μία  ή δύο δεκάδες ψήφους! Με λίγα λόγια ο πρόεδρος της ΚΣΕ των 180.000 κυνηγών εκλέγεται με 26 ψήφους (!!!)  μιας Ομοσπονδίας με 11 (!) και ενός Κυνηγετικού Συλλόγου ακόμη και 1.000 ή 1500! Τίποτα λοιπόν δεν αλλάξει όσο τα συμφέροντα θα υπάρχουν… Ούτε καν το βιβλιάριο θήρας…

δειτε:  Σκάνδαλο σε Κυνηγετικό Σύλλογο με υπαιξέρεση πάνω από 10.000 ευρώ!

δειτεΟι κυνηγοπατέρες, τα χουντικά καταστατικά και ο πακτωλός του χρήματος…

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας