θεματα

Published on 21 Ιουλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ζητείται ….τίμιος ταμίας! Να γιατί είναι χουντικά τα κυνηγετικά καταστατικά στο πνεύμα και στην πράξη…

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Έχετε αναρωτηθεί για ποιον λόγο οι ταμίες στους Κυνηγετικούς Συλλόγους δεν εκλέγονται  από την Συνέλευση αλλά διορίζονται από τα δασαρχεία; Διορίζονται βέβαια με την προϋπόθεση ότι έχουν την ιδιότητα του …δημοσίου υπαλλήλου! Απίστευτο και όμως αληθινό!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και γιατί υπάρχει αυτή η αντιδημοκρατική πρόβλεψη στα καταστατικά των κυνηγετικών οργανώσεων; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή:  Διότι τα καταστατικά των κυνηγετικών οργανώσεων έχουν συνταχτεί σε άλλες εποχές τότε που οι έλληνες χωριζόντουσαν σε εθνικόφρονες και μιάσματα. Ήταν η εποχή των κοινωνικών φρονημάτων και της χούντας!

Για να κάνεις  οτιδήποτε έπρεπε να έχεις την έγκριση του χωροφύλακα ή του παππά που εκείνα τα χρόνια, αρκετά  συχνά,  είχε διπλό ρόλο. Του ιερωμένου και του χαφιέ!

Εκείνη λοιπόν την εποχή που συντάχθηκαν τα χουντικά καταστατικά (που λατρεύει ο Παπαδόδημας και οι άλλοι αιώνιοι)  το απαραίτητο διαβατήριο για να κάνεις οτιδήποτε ήταν το  λεγόμενο ΄΄πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων΄΄.

Το ΄΄πιστοποιητικό΄΄ ήταν απαραίτητο για συναλλαγή  με το κράτος ή ακόμα και για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, σε ευαίσθητες περιοχές,  τόπους εξορίας κ.λ.π

Για να γίνεις λοιπόν δημόσιος υπάλληλος έπρεπε να έχεις πάρει το πολυπόθητο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από τον χωροφύλακα (με την συναίνεση του παππά ότι εκκλησιάζεσαι)  για να μπορείς να διοριστείς στο δημόσιο, να γίνεις έφεδρος αξιωματικός ή ακόμα και για να βγάλεις κυνηγετική άδεια.

-Έτσι λοιπόν εκ των πραγμάτων αφού διοριζόσουν ως δημόσιος υπάλληλος δικαίως συγκαταλεγόσουν πλέον στο …υγιές κομμάτι του λαού αυτής της πατρίδας. Τι ποιο σίγουρο λοιπόν για το ταμείο του Κυνηγετικού Συλλόγου; Ένας δημόσιος υπάλληλος με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ήταν προτιμότερος από τον ύποπτο ιδιωτικό υπάλληλο, τον εργάτη, τον βιοτέχνη τον γιατρό ή τον δικηγόρο του ιδιωτικού τομέα…. Άσε που η ασφάλεια είχε και τον σίγουρο ρουφιάνο στην διοίκηση…

-Τα χρόνια πέρασαν… Η εποχή του Αντρέα Παπαντρέου έβαλε τέλος στον διαχωρισμό των ελλήνων σε  μιάσματα και εθνικόφρονες και έκτοτε η κατάκτηση της ισότητας μεταξύ των πολιτών έχει επιβληθεί παντού στην κοινωνική και πολιτική ζωή;

Παντού; Όχι ακριβώς… Εξαίρεση εξακολουθούν να αποτελούν οι κυνηγετικές οργανώσεις. Εκεί παραμένει η χουντική και προσβλητική υποχρέωση των χουντικών καταστατικών. Ο ταμίας δημόσιος υπάλληλος διορίζεται από το Δασαρχείο και την Νομαρχία…

-Ήταν μόλις πριν λίγες εβδομάδες όταν ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως κ Χρήστος Πλιάγκος χαρακτήρισε τα καταστατικά ως χουντικά στην Γενική Συνέλευση της  Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Ο παριστάμενος Γενικός Γραμματέας της ΚΣΕ κ Γιώργος Αραμπατζής (ταυτόχρονα και επί δεκαετίες μέλος των διοικήσεων του Κ.Σ Πειραιά, της Δ ΚΟΣΕ και της ΚΣΕ!!!) του ζήτησε να ανακαλέσει. Προς τιμή του ο κ Πλιάγκος με επιχειρήματα αρνήθηκε θέτοντας επιτακτικά την ανάγκη εκδημοκρατισμού των κυνηγετικών οργανώσεων.  

Λεπτομέρεια:  Ο κ Πλιάγκος εκλέγεται στον μικρό Κυνηγετικό Σύλλογο του …χωριού του με 150 ψήφους ενώ ο κ Αραμπατζής στη θέση του Γ Γραμματέα της ΚΣΕ των 172.000 ελλήνων κυνηγών με μόνο 23!

-Ας αναρωτηθούμε λοιπόν  οι εναπομείναντες 172.000 κυνηγοί αν μας αξίζουν τέτοια καταστατικά,  απολιθώματα μιας άλλης εποχής…. Και όπως θα λέγαμε σε άλλη περίπτωση ΄΄έχουμε και ως κυνηγοί την ηγεσία που μας αξίζει΄΄. Μια ηγεσία βιδωμένη στις καρέκλες εκμεταλλευόμενη τα χουντικά καταστατικά για τα οποία  δίνει αγώνα να μην αλλάξουν…

Υ.Γ  Σε επόμενη ανάρτηση θα αναφέρουμε περισσότερα για την χρησιμοποίηση των κυνηγετικών οργανώσεων ως μηχανισμών εκμετάλλευσης και φακελώματος των πολιτών από ντόπια και ξένα συμφέροντα.

Δείτε: Γ. ΚΟΠ. Ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή των χουντικών καταστατικών των Κυνηγετικών Οργανώσεων!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας