επικαιροτητα

Published on 2 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

«Χαστούκι» του Σωκράτη Φάμελλου στα οικονομικά συμφέροντα του Κυπαρισσιακού κόλπου

Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου. Δεν τίθεται θέμα απόρριψης από το ΣτΕ. «Τζάμπα» τα πανηγύρια των οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να αλώσουν την περιοχή. Υπόλογος ο δήμαρχος Τριφυλίας. Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του messiniapress από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος.

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση που αφορά την προστασία του Κυπαριασσιακού κόλπου, μετά από σχετική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλου. Ο κ. Φάμελλος σε ανάρτησή του στο facebook, ξεδιαλύνει τις …παρεξηγήσεις που ορισμένοι (πολιτικοί και επιχειρηματίες) θέλησαν να δημιουργήσουν σχετικά με την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την απόφαση επί του Προεδρικού Διατάγματος που θέτει αυστηρούς όρους προστασίας του Κόλπου. Συγκεκριμένα ο κ. Φάμελλος σχολιάζοντας ανάρτηση της Δήμητρας Λυμπεροπούλου (επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου) αναφέρει: «Θα υπάρξει αύριο πρωί (σσ σήμερα) ανακοίνωση του ΥΠΕΝ. Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταματικοτητας. Δεν υπάρχει θέμα απόρριψης. Απλή αναβολή έγινε. Η βασική επιλογή να ενταχθεί η περιοχή σε ΠΔ προστασίας είναι αποδεκτή».

φαμ

Σημειώνεται ότι η κα Λυμπεροπούλου από το απόγευμα είχε θέσει τα πιο πάνω ζητήματα στην ανάρτησή της, δίνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που ήθελε να παρουσιάσει προς τα έξω ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. Είχε ακολουθήσει ρεπορτάζ του messiniapress το οποίο επιβεβαίωνε όσα υποστήριζε η κα Λυμπεροπούλου, αλλά και όσα σημείωσε αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Υπόλογος ο δήμαρχος Τριφυλίας

Είναι σαφές, πλέον, ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα που ο ίδιος δημιούργησε. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσίβελας σε ανάρτησή του στοFacebook τη Δευτέρα μιλούσε για απόρριψη του Προεδρικού Διατάγματος και, μάλιστα, πανηγύριζε για την εξέλιξη αυτή! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κατσίβελας με τη δήλωσή του παρέσυρε τόσο τα ΜΜΕ όσο και πολιτικούς παράγοντες.

Τα οικονομικά συμφέροντα

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει στοχοποιηθεί από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό με την κατασκευή δεκάδων τουριστικών κατοικιών σε μια ευαίσθητη οικολογικά περιοχή της Μεσσηνίας. 

Πηγή: http://messiniapress.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας