επικαιροτητα

Published on 3 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Έμπορος πωλούσε … μαϊμού όπλα Beretta!

Του Φάνη Μακρίδη

Το εν λόγω τμήμα της Αστυνομίας εξασφάλισε μαρτυρία σε βάρος του, σύμφωνα με την οποία εισάγει στην Κύπρο κοινά κυνηγετικά όπλα (ΔΟΚΟ) χωρίς μάρκα και τα χαράσσει με σφραγίδα την οποία κατέχει και φέρει το εμπορικό σήμα DR. FRANCO BERETTA, το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο εμπορικό σήμα.

Η ίδια μαρτυρία ανέφερε πως σφραγίζει τις κάννες το εμπορικό σήμα BOEHLER STEEL, χωρίς ωστόσο οι κάννες να είναι κατασκευασμένες με το εν λόγω υλικό, εξαπατώντας έτσι τους αγοραστές.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, εξασφάλισε σχετική μαρτυρία και από τον Ιταλό κατασκευαστή όπλων Dr. Franco Beretta. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, είχε συμφωνία με τον εν λόγω πωλητή όπλων στην Έγκωμη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ακόμη ο Dr Beretta φέρεται να ανέφερε πως τα τελευταία 20 χρόνια δεν συνεργάζεται με τον ύποπτο.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις του εν λόγω τμήματος της Αστυνομίας, από το 2011 μέχρι σήμερα ο ύποπτος ενέγραψε 44 καινούρια κυνηγετικά όπλα με το όνομα Dr. Franco Beretta, για τα οποία συμπλήρωσε και παρέδωσε πλαστογραφημένα στοιχεία κατασκευής.

Στην επιχείρηση που έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας (02/08) για σύλληψη και έρευνα των υποστατικών του υπόπτου, κατασχέθηκαν 12 κυνηγετικά όπλα (ΔΟΚΟ) με την επιγραφή Dr. Franco Beretta και Boehler Steel.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν αριθμός σιγαστήρων αεροβόλων των οποίων η κατοχή απαγορεύεται, μια διόπτρα νυκτερινής σκόπευσης, η οποία επίσης απαγορεύεται και ένα κυνηγετικό του οποίoυ παραποιήθηκε το μήκος των καννών. Επίσης, παραλήφθηκε το βιβλίο οπλοπώλη του Κυνηγού από το 1990 μέχρι σήμερα και αριθμός εγγράφων εκτελώνισης ΔΟΚΟ, σύμφωνα με τα οποία ο Κυνηγός εισάγει ΔΟΚΟ τουρκικής προέλευσης από συγκεκριμένη εταιρεία στη Γερμανία.

Μεταξύ άλλων ο ύποπτος αντιμετωπίζει κατηγορίες (1) συνωμοσίας με άλλο πρόσωπο για καταδολίευση, (2) απάτης, (3) εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, (4) πλαστογραφίας, (5) κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, (6) ψευδούς απεικόνισης του σήματος Dr. Franco Beretta το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο εμπορικό σήμα, ούτως ώστε αυτό να εμφανίζεται ως εγγεγραμμένο εμπορικό σήμα, (7) ψευδούς απεικόνισης του εμπορικού σήματος Boehler Steel, ούτως ώστε να εμφανίζεται ότι εμπορικό σήμα είναι εγγεγραμμένο αναφορικά με οποιαδήποτε εμπορεύματα ή υπηρεσίες σε σχέση με τα οποία τούτο δεν είναι εγγεγραμμένο, (8) νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Όλα τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα στην Επαρχία Λευκωσίας.

Από την έρευνα στην κατοικία του παραλήφθηκαν δύο ΔΟΚΟ με την επιγραφή Dr. Franco Beretta και Boehler Steel, τα οποία επίσης πιστεύεται ότι σφραγίστηκαν από τον ίδιο.

Στην επιχείρηση κατά την οποία ερευνήθηκαν η κατοικία, το κατάστημα, υποστατικά του και το μηχανουργείο του στο Παλιομέτοχο, συμμετείχαν ο υπεύθυνος του Γραφείου ΚΑΚΠΙ&ΠΣ, το ΤΑΕ και το ΟΠΕ Λευκωσίας του ΔΕΗΔ και του Οπλουργείου Αστυνομίας.

Πηγή: http://www.tothemaonline.com/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας