αγωνες

Published on 4 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Ο κ. Ψυχάρης και η κ. Γαλανού ακυρώνουν τους Αγώνες της Φλώρινας!

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Την γνωστή τακτική του …στραγγαλισμού της ανάπτυξης της κυνοφιλίας ακλούθησε για μια ακόμα φορά η διοίκηση του ΚΟΕ με πρωτεργάτες τον αντιπρόεδρο κ Ψυχάρη και την πρόεδρο κα Γαλανού. Αυτή την φορά αρνήθηκαν να εγκρίνουν την διεξαγωγή αγώνων από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Φλώρινας με την αστεία δικαιολογία ότι είναι νεοσύστατος και δεν έχει εμπειρία διοργανώσεων!!!  Μια αδικαιολόγητη απόφαση που δεν βασίζεται σε κάποιο άρθρο του κανονισμού των αγώνων. Ειδικότερα δεν ενέκριναν το υποβληθέν, πριν από τρεις  μήνες,  αίτημα για διοργάνωση Αγώνων Έρευνας Κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας.  Ενέκριναν μόνο την διεξαγωγή Αγώνων Πρακτικού Κυνηγίου παρά την έντονη διαφωνία του μέλους της διοίκησης Νίκου Φωτακόπουλου.  Ενδεικτικό της …τσαπατσουλιάς και τους αλαζονικού παραλογισμού της διοίκησης του ΚΟΕ είναι το γεγονός ότι ενώ το αίτημα διεξαγωγής των αγώνων υποβλήθηκε στις 9 Μαΐου η   (μή) έγκριση στάλθηκε στον Κυνοφιλικό Φλώρινας μόλις στις 3 Αυγούστου δηλαδή μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των προγραμματισμένων Αγώνων!  Αντιλαμβάνεται ο καθένας τα προβλήματα που δημιούργησε η αναλγησία της διοίκησης του ΚΟΕ. Ένας ολόκληρος κόσμος  κριτές, κυναγωγοί, χορηγοί  κ.λ.π είχαν προγραμματίσει  την συμμετοχή τους. Ξενοδοχεία είχαν κλειστεί, ταξίδια είχαν προγραμματιστεί, άδειες από εργασίες είχαν ζητηθεί, όμως άλλες οι βουλές των Ψυχάρη- Γαλανού… Μετά από αυτή την εξέλιξη,  την περικοπή των Αγώνων Έρευνας Κυνηγίου & Μεγάλης Έρευνας, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος κ Μιχάλης Μουντούσης, το διοικητικό συμβούλιο του Κυνοφιλικού Ομίλου Φλώρινας αποφάσισε την συνολική ακύρωση των Αγώνων.

Η πρόεδρος του ΚΟΕ κα Ι. Γαλανού και ο αντιπρόεδρος κ Χ. Ψυχάρης

-Αξίζει να σημειωθεί οτι η Φλώρινα είναι μια από τις ελάχιστες περιοχές όπου υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων Έρευνας Κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας μια και εκεί υπάρχουν τα κατάλληλα τερέν και άφθονες πεδινές πέρδικες που είναι το θήραμα στο οποίο διεξάγονται οι συγκεκριμένοι αγώνες.

-Η άρνηση της διοίκησης του ΚΟΕ, η πλειοψηφία της οποίας ελέγχεται από την κα Γαλανού, εντάσσεται σε μια σειρά αρνητικών αποφάσεων που ως στόχο έχουν τον συγκεντρωτισμό και τον έλεγχο της κυνοφιλίας από συγκεκριμένα συμφέροντα. Στην προκειμένη περίπτωση εφαρμόστηκε η γνωστή τακτική που θέλει τους Αγώνες Έρευνας Κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας να διεξάγονται αποκλειστικά από τον ΟΚΑΔΕ και τον ΚΟΕ στην περιοχή του Λαγκαδά.  Και αυτή είναι μια διαχρονική επιλογή που, ας το επαναλάβουμε επιβάλλεται από συμφέροντα των ολίγων.  Όσοι ασχολούνται με τα κυνοφιλικά δρώμενα γνωρίζουν την τύχη που είχε ο δραστήριος Κυνοφιλικός Όμιλος Κοζάνης (γειτνιάζει με την Φλώρινα) όταν τόλμησε να διοργανώσει αγώνες Έρευνας Κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας την προηγούμενη δεκαετία. Τα συμφέροντα τον έκλεισαν όπως και τον Κυνοφιλικό Όμιλο Σερρών. Δεν ήθελαν ανταγωνιστές…

Ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Φλώρινας κ Μιχάλης Μουντούσης.

Όμως δεν είναι μόνο η άρνηση έγκρισης αγώνων από τον ΚΟΕ είναι και  η κωλυσιεργία χρόνων  στην αναγνώριση νέων κυνοφιλικών Ομίλων που δεν έχουν  μέσο την κα Γαλανού ή τον κ Ψυχάρη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κυνοφιλικού Ομίλου Πειραιά. Ο κ Ψυχάρης (ως …δάσκαλος και γνώστης των κυνηγετικών θεμάτων) και η κα Γαλανού ως πρόεδρος αρνούνται την αναγνώριση ενός Ομίλου ο οποίος εκ των πραγμάτων,  και λογω εντοπιότητας, θα έχει δικαίωμα πρόσβασης στο ….φιλέτο του Σχιστού.

-Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην ελληνική κυνοφιλία και το αλισβερίσι συνεχίζεται. Είσαι  τους;  Σε κάνουνε κριτή, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Ακόμα κάνουν …γαργάρα  αν παρουσιάσεις σε αγώνες ξένο σκύλο ως δικό  σου (μαιμουδιά) . Δεν είσαι δικός τους; Σου βάζουν τόσα εμπόδια που αγανακτείς και τα παρατάς. Τα ίδια συμβαίνουν βέβαια και με τους Ομίλους…  Είσαι κολλητός τους;  Σου εγκρίνουν αβέρτα αγώνες και σε εντάσσουν στο Κύπελλο του ΚΟΕ. Θυμίζουμε τον πόλεμο που γίνεται στους Ομίλους που διοργανώνουν αγώνες με ήμερα ορτύκια…  Αξίζει  να σημειώσουμε την ετεροχρονισμένη καταγγελία του κ Ψυχάρη (μετά από 2 χρόνια)  κατά του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδας επειδή τόλμησε να διοργανώσει Κλασικούς και ανεπίσημους Αγώνες με ορτύκι. Είναι τόσο μαζική η συμμετοχή των κυνοφίλων  σε αυτούς τους αγώνες(με ορτυκια) που τα συμφέροντα του ΟΚΑΔΕ και του ΚΟΕ παθαίνουν υστερία!  Για αυτό τους πολεμούν έχοντας καταφέρει να στρέψουν τον κυνηγετικό κόσμο εναντίον τους. Περισσότερα προσεχώς….

ΥΓ: Οι 20-25 ψήφοι του ΟΚΑΔΕ είναι πολύτιμοι, για την επανεκλογή των κ Ψυχάρη και Γαλανού, στις προσεχείς εκλογές του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος…

δειτε: Μαγαζί γωνία οι Κυνοφιλικοί Αγώνες του ΟΚΑΔΕ!

ΔΕΙΤΕ: Ποια ΄΄στημένα΄΄; Ο Κυνοφιλικός Κοζάνης έκανε Αγώνες Μεγάλης Έρευνας και τον έκλεισαν…

δειτε: O Γιάννης Μαθιόπουλος απαντά με σκληρό τρόπο στον Σάκη Πονηρέα καταγγέλλοντας ΟΚΑΔΕ και ΚΟΕ


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας