επικαιροτητα

Published on 11 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Περιφερειακή Συνάντηση Κυνηγετικών Συλλόγων νομών Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής.

Συνάντηση Κυνηγετικών Συλλόγων νομών Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής.

Εν όψει της έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο των Κυνηγετικών Συλλόγων των Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης
Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο τ. Υπουργός κ. Μάρδας, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα τρέχοντα κυνηγετικά ζητήματα, όσο και στο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Ενημέρωση προς τους Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων έγινε από τον Περιφερειακό εκπρόσωπο κ. Σαρόγλου, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Πολυχρόνη, και από τον πρόεδρο του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Παντελάκη. Αναφέρθηκαν θέματα σχετικά με το πλαίσιο άσκησης της θήρας, σύμφωνα με την καινούρια ρυθμιστική και για τους τρόπους ενίσχυσης του φιλοθηραματικού και κοινωνικού έργου των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, μέλη του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ, οι επιστημονικοί συνεργάτες της περιοχής και Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Δεκεμβρίου του 2005, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έχει καθιερώσει το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου των Κυνηγετικών Συλλόγων. Στην περιοχή αρμοδιότητας της ΚΟΜΑΘ έχουν δημιουργηθεί έξι διοικητικές μονάδες, σε κάθε μια από τις οποίες αντιστοιχεί ένας Περιφερειακός Εκπρόσωπος, ένας Συντονιστής Θηροφύλακας και ένας Επιστημονικός Συνεργάτης (δασολόγος ή δασοπόνος). Σκοπός είναι η ενίσχυση της αμφίδρομης ενημέρωσης, η αποκέντρωση και ο έγκαιρος εντοπισμός τοπικών προβλημάτων.

Πηγή: http://www.hunters.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας