κόσμος

Published on 16 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Αντιδράσεις στην Ιταλία για τον φόνο επικίνδυνης αρκούδας από δασικούς, με εντολή των αρχών!

επιμέλεια: Ν. Φωτακόπουλος

Πολλές αντιδράσεις από  ΄΄οικολόγους΄΄  και  πολίτες έχει ξεσηκώσει η κυβερνητική εντολή για τον φόνο μιας αρκούδας (από δασικούς) στην περιοχή του Trentino. Mίας  ενήλικης μεγαλόσωμης αρκούδας   που επανειλημμένα προσέγγιζε σε κατοικημένες περιοχές κατασπαράζοντας ζώα και τραυματίζοντας ,  σε δυο περιπτώσεις , πολίτες.

Οι αρχές μπροστά στην βάσιμη πιθανότητα νέων επιθέσεων, κατά ανθρώπων,  αποφάσισαν τον φόνο της αρκούδας, όχι μόνο για να προστατέψουν τους πολίτες, αλλά και για να διαφυλάξουν από αυτοδικίες  τον προστατευόμενο πληθυσμό του είδους. Όπως  ισχυρίζονται η μετακίνηση της επιθετικής αρκούδας σε άλλες περιοχές δεν μπορούσε να αποτελέσει λύση με δεδομένο ότι είχε εξοικειωθεί και προσελκύετο από τα ανθρωπογενή περιβάλλοντα. Ο φόνος αποφασίστηκε μετά από γνωμάτευση ειδικών επιστημόνων στην άγρια ζωή και την συμπεριφορά της αρκούδας.

Παρ όλα αυτά οι αντιδράσεις είναι έντονες και σύμφωνα με εκτιμήσεις οφείλονται εν πολλοίς και σε πολιτικά ή άλλα οφέλη τόσο για πολιτικούς όσο και για οργανώσεις ή ΜΚΟ όπως θα λέγαμε στην Ελλάδα…

Aξιζει να σημειωθεί ότι πολίτες που είχαν πληγεί από τις επιθέσεις της αρκούδας είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του Ιταλικού κράτους!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας