επικαιροτητα

Published on 21 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Μάνα με μικρό αρκουδάκι η αρκούδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε τον κυνηγό!

Κειμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Νεότερες πληροφορίες από τον τόπο επίθεσης της  αρκούδας σε  κυνηγό, αναφέρουν ότι η αρκούδα δεν ήταν μόνη της. Είχε μαζί και το μικρό αρκουδάκι της το οποίο προφανώς  ήταν η αιτία της επίθεσης στον κυνηγό.  Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες (και ο ίδιος ο τραυματίας), τρεις κυνηγοί πατέρας (το θύμα), ο γιός του και ένας φίλος τους είχαν πιάσει καρτέρι, για κυνήγι τρυγονιών, αξημέρωτα σε  καλλιέργεια ηλιόσπορου κοντά στην Κλαδοράχη Φλώρινας. Όμως μέσα στο ΄΄δάσος΄΄ των ηλιόσπορων βρίσκονταν η αρκούδα και το μικρό της. Με τις πρώτες τουφεκιές οι αρκούδες όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκαν και το μικρό όρχησε να τρέχει προς την πλευρά των κυνηγών. Οι φωνές και τα ουρλιαχτά απώθησης φαίνεται ότι εκνεύρισαν την μητέρα αρκούδα που επιτέθηκε στον κυνηγό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο πρόσωπο και το στήθος… Έτσι επιβεβαιώνεται ότι οι αρκούδες επιτίθενται εξαιρετικά σπάνια σε ανθρώπους και όταν το κάνουν αιτία είναι σχεδόν πάντα τα μικρά αρκουδάκια τους.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι κυνηγοί δεν χρησιμοποίησαν όπλα κατά του άγριου θηλαστικού ή τουλάχιστον δεν έγινε γνωστό κάτι τέτοιο.

-Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα και πλέον 24ωρο μετά την επίθεση της αρκούδας και τον σοβαρό τραυματισμό του 55χρονου κυνηγού Β.Β.,  κανένα δασαρχείο ή κυνηγετική οργάνωση δεν έχει εκδώσει μια ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ή  με οδηγίες προς τους κυνηγούς που βρίσκονται σε …αρκουδοκατοικημένες περιοχές οι οποίες πλέον είναι αρκετές.

δείτε: ΣΟΚ! Κυνηγός σε κρίσιμη κατάσταση από επίθεση αρκούδας!

δείτε:  Αρκούδα επιτέθηκε σε κυνηγό! Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας