κόσμος

Published on 22 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Ανθρωποφάγος αρκούδα που σκότωσε και έφαγε πεζοπόρο, στο Yellowstone των ΗΠΑ, φονεύθηκε από Rangers

επιμέλεια: Ν. Φωτακόπουλος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου φονεύτηκε από Rangers αρκούδα  η οποία την περασμένη εβδομάδα, στο πάρκο Yellowstone των ΗΠΑ σκότωσε και έφαγε έναν πεζοπόρο. Η δολοφόνος αρκούδα εντοπίστηκε Μέτα απο  εξέταση DNA κοντά στα απομεινάρια του πτώματος του 63χρονου Lans Crosby. Την απόφαση να φονευθεί η αρκούδα, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, την πήραν οι  αξιωματούχοι του  πάρκου διότι όπως ισχυρίζονται όχι μόνο σκότωσε άνθρωπο αλλά έφαγε και μέρος του σώματος του. Μάλιστα έκρυψε το υπόλοιπο για να επανέλθει και να το φάει αργότερα.
Για τα δύο μικρά αρκουδάκια που πιθανότατα έφαγαν και αυτά ανθρώπινο κρέας μαζί με την μητέρα τους,  αποφασίστηκε μια διαφορετική μοίρα. Θα δοθούν σε διαπιστευμένο ζωολογικό κήπο της Αμερικής. «Ως διαχειριστές του πάρκου, θα πρέπει να φροντίσουμε πέρα από τα ζώα και για  την δημόσια ασφάλεια», δήλωσε ο επιθεωρητής του Yellowstone, Dan Wenk.
-Η απόφαση να φονευθεί η αρκούδα, αν η εξέταση  DNA επιβεβαίωνε  την ταυτότητα της, είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες προκαλώντας μια σειρά από e-mails και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από πολίτες και περιβαλλοντολόγους. Οι αντιτιθέμενοι στον φόνο της αρκούδας υποστήριξαν ότι το θύμα δεν τήρησε τους κανόνες αφελείας που είναι η χρήση σπρέι πιπεριού και η συμμετοχή σε ομάδα πεζοπόρων.   Όπως τονίζουν στο συγκεκριμένο πάρκο, οι πεζοπόροι καλούνται να κινηθούν σε ομάδες των τριών ή περισσότερων ατόμων και να φέρουν μαζί τους απωθητικό  σπρέι. Επίσης πρέπει να κάνουν θόρυβο διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από αρκούδες και λύκους! . Ο πληθυσμός  στο πάρκο και τις γύρω περιοχές υπολογίζεται στις 750 αρκούδες.

Άξιζε να σημειωθεί οτι την πριν λίγες ήμερες αποφασίστηκε από τις αρχές  και στην Ιταλία ο φόνος μια αρκούδας που τραυμάτισε άνθρωπο

http://www.ilmessaggero.it/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας