επικαιροτητα

Published on 23 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Επτά υποθέσεις λαθροθηρίας κατά την πρώτη μέρα κυνηγίου, πέραν των 800 κυνηγών δέχθηκαν έλεγχο

Επτά υποθέσεις λαθροθηρίας κατά την πρώτη μέρα κυνηγίου, πέραν των 800 κυνηγών δέχθηκαν έλεγχο

Κατά την έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου πέραν των 800 κυνηγών δέχθηκαν έλεγχο ενώ συνελήφθησαν και επτά άτομα για διάφορα αδικήματα. Συγκεκριμένα δύο άτομα έφεραν κυνηγετικό όπλο στημένο μέσα στο αυτοκίνητο, δύο άτομα δεν είχαν ανανεωμένη άδεια κυνηγίου ενώ άλλες τρείς περιπτώσεις συνελήφθησαν να κυνηγούν μέσα σε απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου. Στις πρώτες τέσσερις περιπτώσεις επιβλήθηκαν εξώδικα ύψους €2000 στον κάθε κυνηγό ενώ για τις περιπτώσεις λαθροθηρίας σε μόνιμες και προσωρινές απαγορευμένες περιοχές λόγω του ότι είναι πέραν την μίας καταγγελίας το ύψος του εξωδίκου υπολογίζεται να ξεπεράσει τις €5000.

Την περασμένη βδομάδα καταγγέλθηκαν γνωστοί λαθροθήρες της επαρχίας Λεμεσού οι οποίο ι κυνηγούσαν με την συνοδεία σκύλου σε κλειστή περιοχή για κυνήγι και σε μη επιτρεπόμενη μέρα . Καις ε αυτή την περίπτωση το ύψος των εξωδίκων αναμένεται να ξεπεράσει τις €5000 για κάθε κυνηγό.

Κομβικό σημείο για την πάταξη της λαθροθηρίας είναι η παροχή σωστών πληροφοριών προς τις αρμόδιες αρχές αλλά και η καθοριστική παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας εάν η λαθροθήρες δεν πληρώσουν το πρόστιμο τους και οδηγηθούν ενώπιων δικαστηρίου. Σε μια τέτοια περίπτωση εάν το δικαστήριο δεν επιβάλει την ποινή που προβλέπει ο νόμος ή και ποιο αυστηροί τότε το όλο σύστημα αχρηστεύετε . Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνος που τιμωρείτε με εξώδικο πρόστιμο έχει 45 μέρες να πληρώσει αλλιώς το πρόστιμο αυξάνεται κατά 50%. Στην περίπτωση του λαθροθήρα με τις σιδεροπαγίδες στην Επαρχία Λάρνακας του οποίου επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο πέραν των €21 000 εάν δεν πληρώσει το πρόστιμο θα ξεπεράσει τις €30 000 και σε περίπτωση μη καταβολής του θα οδηγηθεί στην Φυλακή. Αλλά και πάλι εκείνος που μπορεί να ξελασπώσει τους λαθροθήρες είναι …… το δικαστήριο.

Πηγή: http://www.cyprushuntingmagazine.com/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας