επικαιροτητα

Published on 25 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Σύλληψη νυχτολαθροθήρα. Διέφυγε ο Αλβανός συνεργός!

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αλεξίου Άγγελος, Θεοδωρακόπουλος Χρήστος και Κοντογιώργης Σωτήριος, σε συνεργασία με τoν πρόεδρο κο Πίκουλη Βασίλειο, τον υπεύθυνο θήρας κο Μετζέλο Γεώργιο και το μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Κλειτορίας κο Κιούση Ιωάννη, αλλά και σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαβρύτων κο Μυλωνά Χρήστο και τον Θηροφύλακα του Συλλόγου κο Πανουτσόπουλο Δημήτριο, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ στην περιοχή της Κλειτορίας, εντόπισαν περί ώρας 00:30 π.μ. ένα όχημα να κινείται στον επαρχιακό δρόμο από την Τ.Κ. Κάτω Δρυμού προς την Τ.Κ. Φιλίων, με χαμηλή ταχύτητα και να κάνει χρήση προβολέα φωτίζοντας τα χωράφια δεξιά και αριστερά του δρόμου.
Αμέσως οι Θηροφύλακες κινητοποιήθηκαν και λίγο αργότερα όταν το όχημα σταμάτησε στο σήμα που του έγινε διαπιστώθηκε ότι εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα βρισκόταν ένας προβολέας χειρός συνδεδεμένος στον αναπτήρα του οχήματος καθώς επίσης στην θέση του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνας εκτός θήκης γεμάτη με τρία φυσίγγια, έτοιμη προς χρήση.


Κατά την στιγμή που διενεργούταν ο έλεγχος, ο συνοδηγός του οχήματος αλβανικής υπηκοότητας τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση μέσα στο δάσος, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και η αστυνομία του ΑΤ Κλειτορίας.
Επιπλέον, κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός του πορτ-μπαγκάζ του οχήματος ακόμη ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα εντός θήκης η οποία ήταν παραποιημένη και μπορούσε να δεχτεί περισσότερα των τριών φυσιγγίων, καθώς επίσης 295 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.


Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και μεταφέρθη στο ΑΤ Καλαβρύτων όπου και κρατήθηκε, ενώ παραδόθηκαν όλα τα πειστήρια της παράνομης πράξης και ανατέθηκε στο ΑΤ Καλαβρύτων και η φύλαξη του οχήματος με εντολή του εισαγγελέα, καθώς επίσης διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας για τα στοιχεία του δεύτερου κατηγορουμένου.
Υπεβλήθη δε η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Καλαβρύτων για παράνομη θήρα καθώς επίσης για παράνομη μεταφορά και παραποίηση κυνηγετικού όπλου, ενώ κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια και το όχημα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας και του Νόμου περί Όπλων.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας