επικαιροτητα

Published on 29 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Λύκοι έριξαν στον γκρεμό 12 ετοιμόγεννες αγελάδες!


επιμέλεια: Ν Φωτακόπουλος

Παράλληλα προβλήματα αντιμετωπίζουν έλληνες και Ιταλοί κτηνοτρόφοι εξ αιτίας της αύξησης του πληθυσμού των λύκων. Η είδηση που μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία είναι χαρακτηριστική.

Hταν πέντε το απόγευμα όταν ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων έκανε την καθιερωμένη επιθεώρηση των αγελάδων του στα ορεινά βοσκοτόπια. Τότε αντιλήφθησαν μια ομάδα από τις αγελάδες τους να τρέχει καταδιωκόμενη από ένα σκύλο. Έτσι τουλάχιστον νόμιζαν στην αρχή.  Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική. Και αυτό το κατάλαβαν όταν στην βραδινή καταμέτρηση απουσίαζαν 12 ζώα. Είχαν πέσει σε γκρεμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν καταδιωκόμενα από τρείς λύκους όπως βεβαίωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Έναν μεγάλο λύκο που τον ακολουθούσε ένας ακόμα μεσαίου μεγέθους και ένας ακόμα μικρότερος που προφανώς ήταν εκπαιδευόμενο κουτάβι.

Ήταν η πρώτη επίθεση που δέχτηκε το κοπάδι των συγκεκριμένων κτηνοτρόφων που αν και είχε προειδοποιηθεί για την παρουσία λύκων δεν είχε λάβει κάποια μέτρα προστασίας του κοπαδιού τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζημιά είναι πολλαπλάσια με δεδομένο ότι όλα σχεδόν τα ζώα που κατακρημνίστηκαν ήταν ετοιμόγεννα.

Με την υπόθεση ασχολείται η δασική αστυνομία του δασαρχείου Settimo Vittone της πόλης Piemontese. 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας