ειπαν

Published on 30 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Αντισυνταγματικός ο διαχωρισμός των ιερέων κυνηγών σε πολίτες β κατηγορίας!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Δικηγόρος, Κυνηγός και αθλητής Σκοποβολής)

Έγραψε σε ανάρτηση του σχολιάζοντας την αντισυνταγματικότητα της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου με την οποία απαγορεύει στους ιερείς την κυνηγετική δραστηριότητα και την κατοχή όπλων.

΄΄Με αφορμή το περιστατικό κατάσχεσης νόμιμα κατεχόμενου, κατά την σχετική ειδησεογραφία, κυνηγετικού όπλου από κληρικό στην Κρήτη, θέτω υπ΄όψιν το σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος που μου απεστάλη από άλλους ενδιαφερόμενους κληρικούς το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι αντισυνταγματικό διότι διαχωρίζει τους ιερωμένους σε πολίτες β΄κατηγορίας. Επικαλείται τους Ιερούς Κανόνες των Αγίων Αποστόλων ΞΕ΄ και Η΄ του Μεγάλου Βασιλείου που απαγορεύουν την οπλοφορία στους κληρικούς και διερωτώμαι αυτοί οι κανόνες δεν ίσχυαν την εποχή του Σαμουήλ στο Κούγκι του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι του Αθανάσιου Διάκου στην Αλαμάνα του παπά Γερμανού (Ανυπόμονου ) στον Γοργοπόταμο και τόσων άλλων. Προφανώς ίσχυαν για αυτό φαίνεται οτι ο Π.Π. Γερμανός απεκάλεσε εξωλέστατο (χαμένο) τον Παπαφλέσσα στην περίφημη Σύναξη της Βοστίτσας (Αίγιο) όταν αποφασίσθηκε με αντιδρώντα τον ιεράρχη η κήρυξη της Επανάστασης΄΄.

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr.  Η …Τεχεράνη είναι εδώ. Μετά την απαγόρευση του κυνηγίου στους ιερείς μήπως θα έρθει και η απαγόρευση της συναναστροφής τους με κυνηγούς; Κατά τα άλλα ο Αρχιεπίσκοπος ευλογεί τους κυνηγούς. Ίσως επειδή έχουν πρόεδρο έναν …(Παπα)δόδημα!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας