επικαιροτητα

Published on 2 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

ΚΥΠΡΟΣ! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε 41 κυνηγούς – πυροσβέστες

Νομοσχέδιο και Σχέδια Κανονισμών για αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και διαχείριση των εθελοντών Πυροσβεστών σε οργανωμένη βάση προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή απονομής διπλωμάτων παρακολούθησης ειδικών εκπαιδευτικών μαθημάτων αγροπυρόσβεσης, σε 41 κυνηγούς. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην της ΕΜΑΚ Κοφίνου.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος που οι κυνηγοί του Τμήματος Λάρνακας, αποφάσισαν τη σύσταση ομάδας εθελοντών δασοπυροσβεστών, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους για την προστασία της φύσης. «Οι κυνηγοί, οι οποίοι αναμφίβολα είναι γνώστες των βιοτόπων και της τοπογραφίας των περιοχών, μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη περιφρούρηση των δασών, στον έγκαιρο εντοπισμό και καταστολή πυρκαγιών τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σε συνεργασία με την Πολιτική Αμυνα και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών, έχει τροχοδρομηθεί η δημιουργία σχεδίου διαχείρισης εθελοντών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές, σεισμούς, και μεταναστευτικά ρεύματα. Το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο σύντομα θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ασφαλιστική κάλυψη των εθελοντών, ανέφερε ο ΠτΔ.

Πηγή: http://larnakaonline.com.cy


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας